اساسنامه دانشگاه فرهنگيان
یکی دیگر از اسناد بالا دستی مهم در این پژوهش، اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است. این اساسنامه درجلسه704 مورخ 6/10/1390 بالاترین مرجع سیاستگذاری علمی، آموزشی و فرهنگی کشور، یعنی شورایعالی انقلاب فرهنگی و به پیشنهاد مورخ 28/6/1390وزیر آموزش و پرورش به تصویب رسیده است، و در تاریخ 1/12/1390برای اجرا، توسط ریاست جمهور محترم به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
این اساسنامه دارای 31 ماده است، که ماده کلیات، بشرح ذیل است:
دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی است: برای تأمین، تربیت و توانمندسازی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش، پیشرو در آموزش، پژوهش، تولید و ترویج علم نافع مورد نیاز آموزش و پرورش، سرآمد در آموزش و شایستگیهای حرفهای و تخصصی تربیتمحور، توانمند در بهرهگیری از فنآوریهای نوین آموزشی و تربیتی در انجام مأموریتها، مبتنی بر معیارهای نظام اسلامی، توانمند در زمینهسازی برای شکوفایی فطرت، استعدادها و شکلگیری هویت یکپارچه اسلامی، ایرانی، انقلابی دانشجو معلمان، برخوردار از هیأت علمی و مدیران مؤمن، آراسته به فضائل اخلاق اسلامی، عامل به عمل صالح، تعالیجو و تحول آفرین، باورمند به جامعه عدل جهانی(جامعه مهدوی)، وابسته به وزارت آموزش و پرورش که با اهداف ذیل تأسیس و طبق مفاد این اساسنامه، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضوابط و مقررات وزارتین آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری و قوانین و مقررات مربوط اداره میشود.
اهداف دانشگاه فرهنگیان
- تأمین وتربیت معلمان،مدیران،مربیان،کارکنان وپژوهشگر مؤمن و متعهد بمبانی دینی وارزشهای اسلامی انقلابی،دارای فضائل اخلاقی و ارزشهای والای انسانی،کارآمد توانمند درطراز جمهوری اسلامی ایران.
- تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای منابع انسانی با تأکید بر پرورش انسانهای متقی، کارآفرین، خودباور، خلاق و توانا در تولید علم، فناوری و نوآوری، متناسب با مبانی و ارزشهای اسلامی و نیازهای جامعه.
- تسهیل فعالیتهای آموزشی و پرورشی در تلفیق علم و دین و مشارکت در نهضت تولید علم، افزایش سهم تولیدات علمی در محتوای آموزشی و تربیتی مورد نیاز آموزش و پرورش مبتنی بر مبانی و معارف اسلامی و نیازهای ملی و کاربردی کردن دستاوردهای علمی و پژوهشی از طریق تعامل پویا و سازنده با حوزههای علمیه و مراکز علمی و پژوهشی داخلی، منطقهای و بینالمللی.
- ایجاد تحول و نوآوری در نظام تربیت معلم کشور و تغییر، اصلاح و ارتقای روشها و برنامههای آموزشی و پژوهشی تربیت معلم، براساس مبانی اسلامی و آخرین تحولات علمی و بهرهمندی از فناوریهای نوین جهت تحقق اهداف تعلیم و تربیت اسلامی.
- توسعه زمینه پژوهندگی وتقویت روحیه پژوهشی وگسترش دانش ،بینش ومهارتهای منابع انسانی ورصد کردن تحولات نظامهای تربیت معلم وتحولات علمی درحوزه علوم تربیتی و آموزش پرورش.
منبع
سنچولی،محمود(1394)، ارزشیابی برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان،پایان نامه کارشناسی ارشد،علوم تربیتی مدیریت آموزشی، دانشگاه سیستان بلوچستان
ازفروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید