اخلاق مدیریت

اصولا” “رهبری مبتنی بر ارزش” موجب پیدایش، تقویت و تایید ارزش های سازمانی می شود.  مقصود از رهبری مبتنی بر ارزش رابطه ای است که بین رهبر و پیروان قرار دارد و آن بر اساس ارزش های مشترک و ارزش های نهادینه شده قرار دارد که مورد تایید رهبر سازمان است که وی در گفتار و کردار به آنها پایبند است.مدیران نمادین از طریق تجسم بخشیدن به ارزش های سازمانی (به گونه ای که کارکنان و اعضای سازمان آن هارا باور کنند و با کارهای روزمره خود این ارزش ها را تقویت نمایند)، می کوشند تا ارزش های اخلاقی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار دهند. مدیران نمادین سعی می کنند تاجشن ها، سخنرانی ها و شعارها را با ارزش های سازمانی هماهنگ نمایند. مسئله مهم تر این است که کردار بسی گویاتر از گفتار است.براي ايجاد محيط سالم كار و مناسبات معقول انساني مديران بايد مجهز به ايمان، اخلاق حسنه و دانش وسيع از چگونگي رفتار انسان باشند. سازمان بهداشت جهانی نیز بر رویکرد مبتنی بر فرهنگی نمودن،  مباحث اخلاقی در سلامت، تأکید نموده است .بسیاری از شرکت های موفق برای تدوین استراتژی اخلاقی احساس نیاز کرده و به این باور رسیده اند که باید در سازمان یک فرهنگ مبتنی بر اخلاق رسوخ کند. به عقیده دیوید سازمان ها باید در همه مراحل تصمیمات استراتژیک ، به هنگام برنامه ریزی های بلند مدت و به هنگام ارزیابی عملکرد اصول اخلاقی را رعایت کنند، افشاگری ها را تقویت نمایند یا از افراد بخواهند اقدامات خلاف اصول را گزارش کنند و بر عملکرد دوایر سازمانی و کل شرکت نظارت کنند تا مبادا کسی یا واحدی خلاف شئونات عمل کرده باشد.تجزیه و تحلیل تجربی پاسخ های نظر سنجی از  کارکنان قوه مجریه فدرال آمریکا نشان می دهد که افراد در موقعیت های رهبری، جو اخلاقی مثبت تری را درک می کنند تجربه شرکت ها نشان می داد که رعایت اصول اخلاقی درتصمیم گیری ها تنها در گرو نقشی است که مدیریت عالی سازمان خود را متعهد به آنها می داند و به میزانی است که آنان به ارزش های اخلاقی ارج می گذارند. سازمان ها می توانند از طریق گرد همایی ها، بیانیه های کتبی یا بخشنامه ها، تدوین سیاست و به ویژه با اعمال نظر شخصی، ارزش ها را تعیین نمایند. گذشته از این، مدیران مزبور در این مورد اتفاق نظر داشتند که شهرت داشتن به درستی و صداقت از جمله دارایی های عمده شرکت به حساب می آید و اینکه همه کارکنان باید دارای چنان صفاتی باشند. برخي از فوائد مداخله اخلاق در امر مديريت:

الف _ تبلور توانائي هاي بالقوه انساني و تبديل آن به توانائي هاي بالفعل در سازمان.

ب _ رهائي افراد سازمان از قيد و بند ماشينيزم و تسلط بر ماشين و حفظ هويت حاكم بر ماشين در انسان.

 ج – رهائي افراد سازمان از تنش هاي مخرب سازماني كه عمدتاً از ناحيه پست و مقام و تشريفات اداري.ناشي شده و خلقيات حسنه را در رفتار مديران معدوم ساخته و به جاي آن، رويه هاي مذموم را در رفتار آنها مشهود مي سازد.

د _ اعمال رهنمودهاي اخلاقي در عمل منتج به آن خواهد شد كه مسئوليت هاي اجتماعي و انساني مديريت بر سرلوحة عمل مديران قرار گيرد.

منبع

رستمی ، ام البنین (1393-1394) ، رابطه جو اخلاقی  با نیت ترک خدمت از طریق رضایت شغلی  و تعهد سازمانی  پرستاران بیمارستانها ی دانشگاه علو م پزشکی رشت ،پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی رشت

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0