<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری تعلل ورزی</span>
تاریخ انتشار:
7 نوامبر 2021
دسته بندی:

تعلل­ ورزی: در زبان لاتین از دو بخش pro به معنی «جلو»، «پیش»، و «در حمایت از» و crastinus به معنی فردا و به گونه­ی تحت­اللفظی به معنی تا فردا است. مترادف­های آن شامل مسامحه/ دودلی، به تأخیراندازی و به عقب انداختن انجام کاری به ویژه به علت بی­دقتی عادتی، یا تنبلی و به تعویق انداختن یا تأخیر غیر ضروری است (استیل، 2005؛ نقل در تمدنی، حاتمی و هاشمی رزینی، 1390).این واژه را اولین بار ادوارد هال در سال 1584 بکار برده است . در زبان فارسی این واژه به عنوان اهمال­کاری نیز ترجمه شده است. تعریف واحد پذیرفته شده­ای درباره­ی تعلل­ورزی وجود ندارد و هر یک از صاحب­نظران از منظر خود به این موضوع نگریسته، تعریفی از آن ارائه کرده است. به عنوان مثال فراری، جانسون و مک­کون تعلل­ورزی را به تأخیر انداختن هدفمندانه­ و دائمی در آغاز و تکمیل تکالیف تا حد تجربه­ی احساس ناراحتی می­دانند. هیدرتون و تایس (1994؛ نقل در حسینی و خیر، 1388) تعلل­ورزی را یک راهبرد می­دانند که افراد برای تنظیم هیجان­های منفی به کار می­برند و به کمک آن دست کم به صورت گذرا از هیجان­های منفی دور می­شوند و احساس بهتری را تجربه می­کنند.

استیل (2007؛ نقل در رضاپور، پورباغبان و فتحی، 1392) نیز تعلل­ورزی را شامل تأخیر عمدی در کارهایی می­داند که فرد قصد انجام آن را دارد، در حالی که از پیامدهای منفی آن اطلاع دارد و در اکثر موقعیت­ها به نارضایتی از عملکرد منجر می­شود. وهل، پیچل و بنت (2010؛ نقل در محمدی قلعه تکی، قمرانی و برمک، 1393) در تعریف تعلل­ورزی دو عنصر اساسی را متمایز ساخته­اند: اول این ­که تعلل­ورزی نشانگانی است که به آسیب­های فراوان جسمی و روحی برای فرد می­انجامد و دوم این­که فرد به صورت غیرعقلانی از انجام کار یا وظیفه­ای مشخص، اجتناب می­کند. با آن­که دامنه­ی تعریف تعلل­ورزی گسترده و از تأخیر در شروع یا کامل کردن یک جریان عمل (بسویک و مان، 1994؛ نقل در تمدنی، حاتمی و هاشمی رزینی، 1390)؛ تا تأخیر در پیوستگی عمل همراه با ناراحتی ذهنی (سولومون و راثبلوم، 1984)؛ و تأخیر غیرمنطقی رفتار قرار دارد، اما در مجموع آن را به تأخیر انداختن یا به تعویق انداختن عملی تعریف کرده­اند که شخص باید آن را انجام دهد و در نتیجه سطحی از اضطراب ناشی از تعلل­ورزی را تجربه می­کند.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 29 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0