کارکردهای اعتماد

کارکرد سیاسی اعتماد : از نظر پارسونز اعتماد به نتایجی نظیر مشروعیت، می انجامد . چنانچه اعتمادوجود داشته باشد مشروعیت به حکام افزایش می یابد . اعتماد موجب پشتیبانی مردم از نظامهای سیاسی خواهد گردید و همچنین فرصت لازم را در اختیار رهبران سیاسی قرار می دهد تا به اصلاحات ، ارتباطات و گفتگو بپردازند . بدون اعتماد هیچ کنش متقابل مطمئنی صورت نخواهد پذیرفت.

کارکرد روانشناختی اعتماد : به لحاظ روانشناسی وجود اعتماد باعث پیدایش آرامش ، امنیت و سلامت روانی خواهد گردید. در جامعه ای که اعتماد وجود داشته باشد ، افراد کمتر  دغدغه های نظیر به مخاطره افتادن نیازها و خواسته های خود را دارند . اعتماد همجنین یک پیش شرط برای واقعیت بخشیدن به ماهیت درونی ما و شکل دهنده هویت بخشی خود است .

کارکرد اقتصادی اعتماد : در حوزه اقتصاد نیز اعتماد به منزله عاملی در کاهش هزینه ها و کنترل بیرونی در نظر گرفته است . چنانچه ملت به نظام اقتصادی اعتماد نداشته باشد ، این عامل موجب اتکا به ذخایر دیگر و وابستگی اقتصادی می گردد.

کارکرد اجتماعی اعتماد : به لحاظ اجتماعی، اعتماد پیش شرط عمده و کلیدی برای موجودیت هر جامعه ای محسوب می شود. اعتماد یک مسئله مهم است که به مشخصه های روابط اجتماعی راجع می شود . هیرشی، اعتماد را به منزله کالایی عام می بیند که برای حرکت موفقیت آمیز اقتصادی ضرورت دارد . اعتماد همچنین برای حل موثر مسایل اجتماعی ، ضروری بوده و مبادله اطلاعات مناسب را تسهیل می کند و از این طریق اعضای گروه­ها را وادار می سازد که به طور مشتاقانه اجازه دهند تصمیمات و کنش های همدیگر را مورد تاثیر و تاثر قرار دهند.

منبع

حاتمی مازغی،محمدکریم(1392)،بررسی میزان اعتماد به مدیریت در بین آموزگاران مدارس ابتدایی ،پایان نامه کارشناسی ارشد،مدیریت آموزشی،دانشگاه آزاداسلامی هرمزگان

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0