چگونگي پشتيباني فناوري اطلاعات از زنجيره تأمين
در عصر اطلاعات، تکنولوژی اطلاعات نقش اساسی در رشد و توسعه صنایع از جمله سیستمهای تامین داشته و خواهندداشت. قلب یک سیستم زنجیره تامین عبارت از سیستم پردازش سفارشات میباشد که بعنوان ابزار ارتباطی بین مشتری و صنعت عمل کرده و مایه تحرک صنعت و رنجیره تامین میگردد. در نتیجه هر قدر این سیستم ارتباطی بهینهتر باشد، زمان و هزینه عملیات در سیستم تامین به حداقل رسیده و سوددهی یا مزیت رقابتی افزایش مییابد. از طرف دیگر عدم سرعت عمل در پاسخگوئی نه تنها باعث افزایش زمان و هزینهها میگردد، بلکه باعث نارضایتی مشتریان، حمل و نقل اضافی، انبارداری و ذخیرهسازی بیش از حد که منجر به افزایش خواب سرمایه میشود نیز میگردد.
بمنظور افزایش سرعت تبادل اطلاعات و بهبود کیفیت آن، امروزه بکارگیری سیستمهای کامپیوتری یک امر مرسوم و در حال گسترش میباشد. از جمله کاربردهای سیستمهای IT در سیستمهای تامین عبارتند از: وارد نمودن سفارشات ، پردازش سفارشات ، کنترل انبار موجودی کالا، اندازهگیری عملکرد، نظارت بر حمل و نقل، پرداختها و ذخیرهسازی . همچنین استفاده از سیستمهای IS، MIS، DSS و … نیز جهت پشتیبانی بهتر تصمیمات مدیران و بر اساس مدل های تصمیمگیری مرسوم میباشد.
اخیراً سیستمهای دیگری همچون QR ، JIT، ECR مدیریت خدمات مشتریان CRM و غیره … نیز به جمع نرمافزارها و سیستمهای مورد استفاده در زنجیره تامین اضافه شده و مجموعاً در تلاشند تا انسجام در کل زنجیره را بهبود بخشیده و منجر به کاهش زمان و هزینه گردند.نوآوری در زنجیره تامین نیازهای جدیدی را در سیستمهای اطلاعاتی و افرادی که آنها را مدیریت و توسعه میدهند، ایجاد کرد. با وجودی که استفاده از سیستمهای اطلاعاتی برای بهبود زنجیره تامین یکی از رسالتهای مهم زنجیره تامین تلقی میشود ولی مقدم دانستن فنآوری بر طراحی استراتژیک و نیازمندیهای اطلاعاتی، یک اشتباه مکرر و رایج است. بیشتر اوقات موجب هدر رفتن تلاشها میگردد.
مباحث مرتبط با سیستمها، چالشهای فراوانی را برای مدیران ارشد ایجاد کردهاست. دلایل بسیاری وجود دارد؛ مدیران ارشد ممکن است نتوانند هیچ هماهنگی را بین نیازهایشان به سیستمها، توانمندیهای فنآوریهای اطلاعاتی یا چگونگی پیادهسازی چنین فنآوریهای اطلاعاتیایی ایجاد کنند. آنها تنها آگاهی مبهمی از چگونگی کار کامپیوترها و توانمندیهای زیر ساختهای اطلاعاتی، از قبیل شبکهبندی، دارند. متناسبا؛ این مدیران اغلب نسبت به بخشهای فنی و بازاریابهای نرم افزار خود بی تفاوت بوده و یا فقدان دانش شان، آنها را به سمت بیتصمیمی سوق داده است .
مشکلات زنجیرۀ تأمین
مشکلات زنجیرۀ تأمین می تواند میان واحدهای کاری یک سازمان یا میان چند سازمان رخ دهد. یکی از نشانه های زنجیرۀ تأمین ناکارا، خدمات رسانی ضعیف به مشتریان است که مانع ارسال به موقع و مناسب محصولات یا خدمات می شود یا باعث ارائه محصولات با کیفیت ضعیف می گردد. سایر نشانه ها عبارتند از هزینه انبارداری بالا، از دست دادن درآمد، هزینه اضافه تسریع حمل و نقل و غیره .
منبع
ولی زاده،فهیمه(1393)، اطلاعات ارتباط بین به اشتراك گذاري و رفتارهاي مشارکتی با عملکرد زنجیره تأمین در شرکتها،پایان نامه کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی،دانشگاه آزاداسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید