چرا مدرسه هوشمند طراحی کنیم؟

مدارس هوشمند رویکرد جدید آموزشی است که با تلفیق فناوری اطلاعات و برنامه‌های درسی، تغییرات اساسی در فرایند یاددهی و یادگیری را به دنبال خواهد داشت. دراین رویکرد نقش معلم به عنوان راهنما ونه انتقال دهنده دانش، نقش دانش‌آموز به عنوان عضو فعال، خلاق ، نقاد ومشارکت جو، به جای عضوی منفعل و مصرف‌کننده دانش و نظام ارزشیابی به صورت فرایند محور نه نتیجه محور، تغییرخواهد نمود.مدارس هوشمند از دستاوردهای مهم توسعه فناوری اطلاعات در برنامه‌های آموزش و پرورش می‌باشد که فوائد وآثار ونتایج آن نه تنها در محیط آموزشی تاثیرات خود را خواهد داشت بلکه تحولی نوین همراه باتجارب واقعی محیط زندگی دانش‌آموزان و فردای آنها خواهد بود، در قرن بیست و یکم تصور آن است که دانش‌آموزان به جای کیف‌های مملو از کتاب‌های درسی حجیم، با کامپیوترهای کیفی‌‌ سرکلاس درس حاضر خواهند شد.

امکان دسترسی آن‌ها به اطلاعات نامحدود را فراهم خواهد ساخت. امتحانات از طریق رایانه انجام خواهد شد و دانش‌آموزانی که به علت بیماری نتوانند درکلاس درس حاضرشوند، قادرخواهند بود درمنزل از طریق رایانه‌ها درس‌های خود را دنبال کنند.درمدرسه هوشمند فلسفه آموزشی براین موضوع تاکید دارد که هرکس بیشتر توانایی دارد می‌تواند بیشتر یاد بگیرد و برنامه آموزشی طوری طراحی می‌گردد که تمامی نیازهای متفاوت و توانایی‌های دانش‌آموزان را پوشش دهد. تحولات علمی درسال‌های اخیر به خصوص در زمینه فناوری اطلاعات لزوم تجدید نظر در امر آموزش وپرورش را صد چندان نموده است تا بتوان از این طریق همگام با تحولات علمی و اطلاعات هزاره جدید حرکت نمود.

 منظور از مدارس ابتدایی هوشمند چیست؟مدرسه هوشمند در واقع مرحله برتری در كاربری فناوری اطلاعات در نظام آموزش كشور است . مدرسه‌ای است كه مديريت و كنترل آن مبتنی بر فناوری شبكه و رايانه است و محتوای بيشتر درسها الكترونيكی است، و نظام ارزشيابی و نظارت آن نيز هوشمند ؛ الكترونيكی است.

برای هوشمندسازی مدارس ابتدایی بايد تعريف دقيقی از اركان و اجزای مدارس ابتدایی هوشمند ارائه شود. اين تعريف بايد مورد تأييد و توافق فعالان هوشمندسازی مدارس ابتدایی قرار گيرد و براساس آن مدل‌های عملياتی و اجرایی تهيه گردد. این مدل مفهومی مبتنی بر پنج عنصر اصلی است که با توجه به مطالعات انجام گرفته در كشورهای مختلف صورت پذيرفته است:

  • محيط ياد دهی و يادگيری مبتنی برای محتوای چند رسانه‌ای
  • زير ساخت توسعه يافته فناوری اطلاعات
  • مديريت مدرسه توسط سيستم يكپارچه رايانه‌ای
  • برخورداری از معلمان آموزش ديده در حوزه ‌‌فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات
  • ارتباط يكپارچه رايانه‌ای با مدارس ابتدایی ديگر

به کمک این پنج عنصر می‌توان مدرسه هوشمند را تعریف کرد. در حقیقت مدارس برای تبدیل به یک مدرسه کاملا هوشمند باید بتوانند کلیه عناصر ذکر شده را تامین کنند.

مقایسه وجوه اشتراک و افتراق مصورسازی داده و اطلاعات

ویژگی‌هامصورسازی دادهمصورسازی اطلاعات
هدفنمايش و ارائه ديداري داده براي درك بهتر

و بهره‌گيري مناسب‌تر از آن

بازنمايي و ارائه اطلاعات در قالب‌هاي تصويري
ساختارمبتنی بر ابعاد دادهتکیه بر حجم عظيمي از امور انتزاعي
محیط فعالیتمحيط‌هاي رقومی، واقعيت مجازي و شبکهمحيط‌هاي رقومی، واقعيت مجازي و شبکه
انسجاممجموعه ساختاريافته گراف‌هافشرده‌سازي مقادير عظيم اطلاعات
رده‌بندی علمیاز شاخه‌هاي علوم رايانهاز شاخه‌هاي علوم رايانه
کاربرد فنونامكان تصويرسازي فنون متعدد مصورسازي براي‌‌ مجموعه داده‌هاامكان تصويرسازي فنون متعدد مصورسازي‌‌ براي مجموعه اطلاعات
شیوه نمایشمبتنی بر انواع روش‌های بازنمون گرافیکی رایانهمبتنی بر انواع روش‌های بازنمون گرافیکی رایانه
شمولشامل مصورسازي علمي و مصورسازي اطلاعاتمرتبط با مصورسازی علمی

منبع

عمادی وفا،مریم(1393)، روش‌های مصورسازی گرافیکی در طراحی وب سایت مدارس هوشمند، پایان نامه کارشناسی ارشد،تکنولوژی آموزشی،دانشگاه آزاداسلامی کرمانشاه

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0