نظریۀ آدلر درایکورس در مورد دلگرمی
فرآیند دلگرمی یکی از جنبههای بسیار مهم درمان آدلری است و آن را یک جنبهی تعیین کننده در پرورش و رشد انسان تلقی میکنندکه کمک میکند تا یک محیط خوشبینانه، قدرت دهنده و رشد دهنده برای مراجعان ایجاد شود . هدف از دلگرمی دادن، افزایش اعتماد به نفس کودک است و اینکه به او بفهمانیم همانطور که هست خوب است نه همان طور که باید باشد. تنها زمانی که والدین و معلمان به کودک دلگرمی بدهند، شجاعت کسب میکند. دلگرمی دادن، شجاعت ایجاد میکند. شجاعت کامل، شجاعت ناکامل بودن است. بسیاری از کودکان و نیز بزرگسالان با تلاش برای کامل بودن و با تفکر درباره اینکه چقدر خوب هستند یا بر عکس چقدر ناتوان، چه موفق شوند و چه شکست بخورند، پتانسیل خود را هدر میدهند. ما تنها با بیرون ریختن کامل این افکار میتوانیم از انرژی خود برای برآوردن نیازهای هر موقعیت بهره بگیریم و با مشکلات پیش رویمان مقابله کنیم .
میل به کامل بودن، خلاقیت و زودجوشی را از بین میبرد زیرا کودک ازخطر اشتباه کردن میترسد دلگرمی دادن، گفتن چیزی یا انجام کار خاصی نیست بلکه نحوهی انجام آن است. هدف از این کار افزایش باور به خود است هر چه بیشتر کودک را باور داشته باشیم، بیشتر میتوانیم در او خوبی ببینیم و بیشتر به او دلگرمی بدهیم. از نظر آدلریها دلگرمی دادن نقش مهمی در کاهش منفی گرایی در میان اعضای خانواده، تعارضات بین اعضاء، پیشرفت در رفتار اجتماع پسندانه و غلبه بر الگوهای فکری غیر منطقی و بدکار دارد .
درایکورس ، میگوید همان طور که گیاهان به آب احتیاج دارند، انسانها نیازمند دلگرمیاند. درایکورس دلگرمی را مهمترین کیفیت منفرد در همراه شدن با دیگران تلقی میکند،آنقدر مهم که فقدان آن میتواند به عنوان تأثیر عمده سوء رفتار تلقی گردد .
تعریف دلگرمی
برای این اصطلاح مهم در دیدگاه آدلر، ترجمههای مختلفی ارائه شده است از قبیل تهییج، انگیزه دهی، دلگرمی دادن، اطمینان بخشیدن، شجاعت دهی و جرأت بخشی. دینک مایر ، این واژه را چنین تعریف میکند: دلگرمی عبارت است از فرآیند تسهیل رشد منابع درونی خود و جرأت برای حرکت مثبت .
دلگرمی در برگیرنده تمامی رفتارهایی است که باعث میشود افراد احساس خوشایندی داشته، در زندگی به نحو مؤثرتری عمل کرده و برای حل مشکلاتشان هوشمندانهتر برنامه ریزی کنند. همچنین دلگرمی باعث ایجاد عزت نفس در اعضای خانواده میشود که بخش یک پارچهای از هم هستند. یکی از پیامدهای دلگرمی حس تعلقی است که در افراد جامعه ایجاد میکند. این حس کمک میکند فرد از اینکه خودش را در جهت سودمندی جامعه وقف کند، احساس رضایت داشته باشد و در نتیجه در دلگرمی علاوه بر هدف شخصی، یک هدف والای اجتماعی نهفته است. همه نتایج از آنجا ناشی میشود که در نتیجه دلگرمی شخص احساس میکند فردی مفید است که توسط دیگران پذیرفته شده و در خود احساس توانایی و قدرت میکند دلگرمی شامل پیامهایی از این قبیل است: من تو را قبول دارم، به تو احترام میگذارم، تلاش تو را ارج مینهم، من با تو و در کنار تو هستم .
منبع
وازپور، شبنم(1392)، اثربخشی آموزش خوددلگرم سازی مادران برتعارض والد-فرزند، پایان نامه کارشناسی ارشد،علوم تربیتی مشاوره تحصیلی،دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی علامه طباطبایی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید