نظريات سبب شناسي تعارض زناشويي

در اين قسمت محقق به نظريات روانشناختي که شامل روان تحليلي، رفتار شناختي و نظريه مبادله اجتماعي است اشاره مي کند.

رويکرد روان پويايي؛ روان تحليلي

امروزه نظريه روان پويايي يا همان روان تحليلي به عنوان اساس . پايه نظريه هاي مشاوره و روان درماني،نوين شناخته شده است. در واقع اگر بخواهيم اين نظريه را شرح دهيم بايد به پايه گذار اصلي ان يعني زيگموند فرويد و نظريه وي هم اشاره اي کنيم. فرويد پس از سال ها مطالعه و تاثير گرفتن از نظريات يکي از دانشمندان بزرگ قرن نوزدهم به نام ارنست بروک روانشناسي پويا را خلق کرد. در اين روانشناسي تبديل و تبادل انرژي در درون شخصيت ادمي مورد مطالعه قرار مي گيرد.

روانشناسي فرويدي، نوعي روانشناسي نيروهاي متعارض است که جزئي از طبيعت دوگانه فکر انسان مي باشد. طبيعت دوگانه و متعارض ذهن را مي توان به دو بخش هشيار و ناهشيار تقسيم کرد. از ديدگاه فرويد اين نوع دوگانگي ادمي را به دليل انکه در جامعه زندگي مي کند مي توان به دو حالت ،يعني انسان به عنوان حيواني زيستي و انسان به عنوان موجودي اجتماعي تقسيم کرد. بوسيله همين تعارض هاي موجود بين هشيار در مقابل ناهشيار و تعارض هاي موجود بين هوشيار در مقابل ناهشيار و تعارض هاي نوجود بين نيروهاي محرک زيستي در ادمي و نيروهاي معتدل سازنده اجتماعي در محيط است که شخصيت فرد رشد پيدا مي کند، فرهنگ پذيري به وقوع مي پيوندد و شخص ارزش ها را کسب مي کند .

در رويکرد روان پويايي، برگذشته فرد و تعارض هاي درون رواني وي تاکيد مي شود. اين ديدگاه نه تنها به گذشته و تجربيات شخصي اهميت مي دهد بلکه به خانواده نيز به عنوان يک واحد مهم نگريسته مي شود بر اساس اين ديدگاه عوال ناهشيار بر تمامي جنبه هاي زناشويي تاثير دارند. در انتخاب همسر در مشکلاتي که در خلال زندگي مشترک ايجاد مي شود و در چگونگي حل انها . بر اساس اين رويکرد  درون فکني هاي بيمارگونه افراد نيز در بروز اختلاف هاي زناشويي موثرست.دراين نظريه هدف عمده درکاربا اعضاي خانواده کمک به انها براي کسب بينش نسبت برفتار متقابل يکديگر است. در اين روش درماني اعضاي خانواده بتداعي ازاد تشويق مي شوند تا افکارشان راازادانه وبدون سانسوربزبان اورند.درمانگران پيروروان پويايي در مقايسه با درمانگران مکاتب ديگر معمولاً تفسيرهاي کمتري بعمل مي اورند، سولات کمتري مي پرسند و مداخله فعالانه کمتري دارند .

منبع

بایرامی،حدیث(1393)، اثر بخشی طرحواره های درمانی بر کاهش تعارضات زناشویی و افزایش سلامت روان،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی بالینی،دانشگاه آزاداسلامی گرمسار

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

 

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0