مبنای تئوریک کارآفرینی استراتژیک
تفکر کارآفرینی
طرز فکر کارآفرینی به این معنی است که سازمان در جهت دستیابی که افکار نو وخلاق به فکر به افزایش ثروت و اشتغال زایی حرکت کند. اصطلاح “طرز(تفکر) فکر” اشاره به”شناختی چارچوب که از طریق آن دانش موجود و تازه تفسیر و استفاده می شود برای اطلاع رسانی به تصمیم گیری در مورد استراتژی و کارآفرینی است.
متعادل کننده اکتشاف و بهره برداری
متعادل کننده اکتشاف و بهره برداری به این صورت است که اگر در سازمان اختراع یا اکتشاف در جهت و راستایی اهداف سازمانی شرکت یا سازمان بتواند از این طرح جدید استفاده کرده و آن را در چرخه تولید محصولات خود بکارگیرد و در نهایت از افکار خلاق، جدید و نو بهره لازم را ببرد. بارون بعد دوم کارآفرینی استراتژیک برای پیدا کردن تعادل بین اکتشاف و بهره برداری است. استایرلند و همکاران این ابعاد محور، مفهوم کارآفرینی استراتژیک است و تحقيقات نشان داده که این توازن برای دستیابی کمک میکند هانگ.
نوآوری مستمر
عنصر سومین کلیدی نوآوری مستمر است هنگامی که شرکت یا انتقال ارزش اقتصادی مکررا ایجاد میشود بنابراین، نوآوری مستمر به طور مستقیم و مثبت به یک شرکت در ایجاد ثروت کمک می کند. در کل، کارآفرینی استراتژیک در باره ارائه ایده های جدید برای توسعه و بهره برداری شرکت استراتژی در مزیت رقابتی بحث کرده. از نوآوري نيز تعاريف متعددي شده، فرهنگ و بستر نوآوري را توانايي انجام امري ابتكاري تعريف كرده است كه به خلق محصول يا خدمتي جديد منجر شود به گونهاي كه اين توانايي ممكن است از هوش و استعداد افراد سرچشمه گرفته يا به وسيله آموزش ايجاد شود. اصطلاح نوآوري را در يك مفهوم وسيع به عنوان فرآيندي براي استفاده از دانش يا اطلاعات مربوط به منظور ايجاد يا معرفي چيزهاي تازه و مفيد به كاربرد است. نوآوري هر چيز تجديد نظر شده است كه طراحي و به حقيقت درآمده باشد و موقعيت سازمان را در مقابل رقب ا استحكام بخشد و نيز يك برتري رقابتي بلندمدت را ميسرسازد. به عبارتي نوآوري، خلق چيزجديدي است كه يك هدف معين رادنبال و به اجرا رساند.
تغییر سازمانی به عنوان اتخاذ یک فکر یا رفتار جدید به وسیله سازمان مشخص می شود. اما نوآوري سازمان اتخاذ یک ایده یا رفتار است که براي نوع صنعت، سازمان، بازار و محیط کلی سازمان جدید است. به عقیده مؤلف منظور از نوآوری مستمر این است که طراحی محصول جدید و نوآورانه مربوط به مدت زمان خاصی نباشد که شرکت یا سازمان از آن در طی چندین بار از آن استفاده کند بلکه به این معنی است که سازمان بطور مداوم و همیشگی از آن استفاده کند و اده و طرح نوآور باید به روز و استاندارد باشد. بهبود و نوآوري مستمر و فراگير در سازمانها، در واقع نوعي كندوكاو منظم براي يافتن شيوه ها و پاسخ هاي نو به فشارها و تغيير و تحولات محيطي است. از آنجا كه درمحيطهاي پيچيده و متحول امروزي ديگر واكنشهاي تكراري براي رويارويي با اين تغييرات كارآمد نميباشد، لذا دايم بايد در جستجوي راههاي جديد براي واكنش در برابر محيط برآمد. به عبارتي آن دسته از سازمان ها و نظام ها ميتوانند در محيط پيچيده و پويا به بقاي خود ادامه دهند كه به طور مستمر قادر به خلق ايدهها و طرح هاي جديدي جهت مقابله با فشارها و تحولات محيطي باشند. نوآوری مستمر به گونهای است که فرآیند نوآوری در سازمان موقت و مقطعی نباشد بلکه ساختار سازمان به گونهای طراحی شده باشد که نوآوری در فرآیند تولید کلا و خدمات به صورت مستمر و همیشگی در جریان باشد.
منبع
احمدی، حسین (1394)، رابطه بین کارآفرینی استراتژیک و مزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی، پایان نامه کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید