شهروند حرفه ای جهانی
آکسفام، کنفدراسیون بینالمللی متشکل از ۱۵ سازمآنکه در ۹۸ کشور جهان با همکاری شرکا و متحدین خود در سراسر جهان، برای پیدا کردن راهحلهای پایدار برای فقر و بیعدالتی فعالیت میکنند، ویژگیهای شهروند جهانی را چنین برمیشمارد و ابراز میکند که فردی را شهروند جهانی میداند که :
- نسبت به جهان وسیعتر آگاه است و دارای حس ایفای نقش بهعنوان یک شهروند جهانی میباشد.
- به تفاوت و گوناگونیها احترام میگذارد.
- دارای فهم است نسبت به اینکه جهان ازلحاظ اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی ، تکنولوژی و زیست محیطی چگونه عمل میکند.
- از بیعدالتی اجتماعی منزجر و خشمگین شده است.
- در طیف وسیعی از سطوح محلی تا جهانی ، مشارکت و فعالیت میکند.
- خواهان اقدام برای تبدیلشدن جهان به مکانی پایدارتر است.
- مسئولیت اعمال خود را به عهده میگیرد.
خصوصیات شهروند جهانی:
قائدی (1390) سه قالب کلی برای خصوصیات شهروند آینده را بدینصورت برشمرد:
- دانش ، مهارت و نگرش جهانی اندیشیدن و عمل کردن
- دانش ، مهارت و نگرش دموکراتیک
- توانایی در کاربرد فنآوری اطلاعات
او همچنین بیان میکند که این سه مفهوم بهشدت درهمتنیده شده و اثر متقابل و چندجانبه دارند. فنآوری اطلاعات باعث نزدیکی سریع و آسان افراد و ملتها شده است. این امر موجب شده است اگر تا دیروز مردم یک کشور بهصورت محلی اندیشیدهاند و به نحوی عمل دموکراتیک در درون خودمی اندیشده اند ، امروز به اقدام دموکراتیک در سطح جهانی و بین ملتها بیندیشند. فنآوری اطلاعات باعث شده است تا مردم جهان در عرصهی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به یکدیگر وابسته کردند و این وابستگی ، لزوم اندیشه و عمل دموکراتیک ، فنآوری اطلاعات است. درواقع گذر از یاددادن به یادگیری، یکی از خصوصیات مهم و دوجانبهی شهروند آینده است و میتوان گفت شهروند آینده یا هزارهی سوم باید چشماندازی سازگارتر با آینده را در خود پرورش دهد ، بتواند شقوق مختلف آینده را تصور کند ، دارای مهارتهای فکری انتقادی و تصمیم سازی خلاقانه باشد و بتواند بهعنوان یک شهروند فعال در جامعهی جهانی مشارکت کند.
منبع
ولدی، آمنه(1395)، بررسی تاثیر شبکه های مجاری(اینستاگرام) بر مولفه های هویت جمعی(قومی، ملی و فراملی) و شهروند حرفه ای، پایان نامه کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه.
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید