سبب شناسی

اختلال نقص توجه – بیش فعالی تنها یک علت ندارد، بلکه عوامل بسیاری در آن سهیم هستند. آمادگی‌های ارثی، ضربه مغزی و ناکارآمدی مغز، رژیم غذایی و مواد سمی و عوامل محیطی همگی در این آسیب نقش دارند.

کاری به نقل از آل بهبهانی ، عنوان می‌کند این اختلال زیستی- روانی- اجتماعی است که افراد را بطور متفاوتی تحت تأثیر قرار می دهد ولی سراسر دوران زندگی شان باقی می ماند. بنابراین توجه متخصصان را از تلاش برای بررسی در مورد درمان به رشد تعادل بین کنترل و کاهش علائم فوری مشکلات و ساختار عوامل انعطاف پذیر و ترمیمی تغییر می‌دهد که احتمال پیامدهای بزرگسالی مثبت و مداوم را افزایش می‌دهد.

بارکلی، معتقد است که اختلال نقص توجه – بیش فعالی به مقدار زیادی وابسته به یک سبک مزاجی، ذاتی، فطری و دارای ریشه های زیست شناختی است که نوجوان را مستعد بی‌توجهی، تکانشگری، بی قراری و ناتوانی در تبعیت از قانون می‌کند. بنابراین هدف درمانی اصلی برای کودکان دارای ADHD و والدین آنها این نیست که مشکل ADHD آنها حذف یا معالجه شود. بلکه یادگیری روش‌های مقابله‌ای و جبران این ناتوانی‌های رفتاری و یادگیری می باشد .

اگرچه سبب شناسی قطعی، واضح و روشنی وجود ندارد، با این حال نظریه‌های مختلف از زوایای متفاوتی به بحث پیرامون سبب شناسی اختلال نقص – بیش فعالی پرداخته‌اند.

پذیرش نظریه‌های جدید و یافته‌های متکی به آن به نوبه خود تابع نسبیت‌هایی است که در چارچوب مفاهیم بهنجاری و نابهنجاری قابل ارزشیابی‌اند و به همین دلیل است که بر حسب تحول مفاهیم و جوهرهای مرضی برخاسته از آنها و در نتیجه شکل‌گیری طبقه بندی ها، امروزه با طیف وسیعی از اختلال‌ها مواجه هستیم که از بعد زیستی تا بعد اجتماعی گسترده است و با روی آوردهای کنونی شناخت اختلال‌ها و بیماری‌های روانی یعنی الگوی زیستی- روانی- اجتماعی (یا دقیق تر، زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی) مطابقت دارد.

منبع

علیشیری،آزاده(1392)، اثربخشی آموزش گروهی فرزندپروری مثبت بر روابط مادر- کودک،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی بالینی، دانشکده­ی علوم تربیتی و روانشناسی شیراز

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

 

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0