زندگی آگاهانه

یعنی درک این نکته که هوش انسانها به یک اندازه نیست و هر کدام از افراد هوش متفاوت از دیگری دارند . اما اگر چنانچه توان و استعداد خود را در نظر گرفته و با توجه به آنچه می دانیم  و می بینیم رفتار کنیم زندگی آگاهانه را دنبال کرده ایم .
یکی از غفلت ها یا فرار از موقعیت های زندگی آگاهانه ، طفره رفتن و فرار از واقعیت ها است . مثلاً گفتن این جملات به خود ، (  می دانم که همه تلاشم را نمی کنم  ، اما ترجیح می دهم به آن فکر نکنم ) ، (  می دانم که دارم اشتباه می کنم، اما …)  ( می دانم که دارم زیاده روی در این کار می کنم اما…) زندگی آگاهانه چیزی بیش از دیدن و دانستن است ، یعنی هدف و ارزشهای خود را علاوه بر تعیین و مشخص کردن ، دنبال کنیم و با یک برنامه تدریجی ، مشخص و روزانه انتخاب های خود را به موفقیت نزدیک نماییم  .

 زندگی آگاهانه و ویژ گی های آن :

– ذهن پویا و فعال
– توجه به واقعیت ها و دوری کردن از انکار اشتباهات
– شرایط را با توجه به مشکلات درک کردن
– اشتباهات خود را دیدن و سعی در همانگ کردن آنها با میزان و معیارهای سالم و متعادل بیرون

بخشیدن خود و خود پذیری
دومین رکن اعتماد به نفس خود پذیری است . یعنی جنسیت ما ، اسم و شرایط زندگی خانوادگی خود را بپذیریم ، و خود را کم تر ازدیگران نبینیم .
مسئولیت پذیری
برای اینکه احساس شایستگی درزندگی داشته باشیم باید بتوانیم برزندگی خود مسلّط باشیم.

  1. قبول مسئولیت یعنی:
  2. مسئول برآوردن خواسته های خودتان هستید.
  3. مسئول انتخاب اعمال خودتان هستید.
  4. مسئول روابط بادیگران هستید.
  5. مسئول کیفیت بخشیدن به زندگی خود و خوشبختی خود هستنید .
  6.  مشارکت دیگران کمک خوبی است ولی  هیچکس برای دستیابی به خواسته هایش یه شما مدیون نیست.
  7.  مسئول اولویت بندی زمان ، خودتان هستید .

ابراز وجود و واقعیت داشتن :

 به معنای احترام به خودتان و دیگران در تمامی زمینه ها ، کسانی که وابسته و هراسناک هستند نمی توانند به بی برنامگی ها به فشارهای دیگران و نمونه هایی از این قبیل نه بگویند . کسانی که مستقل و با اعتماد به نفس هستند به راحتی درمقابل تردیدها فشارها، نه می گویند و با قاطعیت و احترام به خود و به دیگران نه را تکرار می کنند .
زندگی هدفمند و برنامه مشخص :
یعنی اگر می خواهی موفق شوی باید مصمم و هدف دار باشی و رفتارهای قاطعانه داشته باشید، نظم و انضباط شخصی یعنی به خود فرصت استراحت دادن ، تفریح کردن ، شاد بودن اما در چارچوب شخصی و متعادل.
یکپارچگی و هماهنگی :
یعنی رفتارهای ما با هدفهایمان با هم هماهنگ باشد و درتضاد نباشد . چون تضاد در رفتار و هدفمان آبرویمان را پیش خودمان از بین می برد و کمتر به خودمان اعتماد می کنیم بنابراین کلام و گفتارمان را با نیت و هدفهایمان همخوان نماییم . از هیچ چیز هراس نداشته باشیم و به خداوند خالق مهربانمان توکل نموده و با برنامه و هدفمند خودمان را باور کنیم و هر روز این نکته ها را در ذهنمان مرور کنیم، و با برنامه ریزی گامهای محکم و مصمم به سوی آینده ی  روشن بر داریم .  اعتمادبه نفس خریدنی نیست،ازدیگران گرفتنی نیست بلکه هدیه ای است دروجودمان که خودمانم بادستهای اندیشه مان این هدیه رامی یابیم وآن رابا برنامه وهدف واقع بینانه پرورش می دهیم.

منبع

کاظمی، مرضیه (1389)، رابطه بین عزت نفس والدین واعتماد به نفس فرزندان،  پایان نامه کارشناسی ، رشته روانشناسی ، دانشگاه پیام نور

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0