تعریف ارزشیابی

مانند سایر واژه های علوم تربیتی ، در خصوص مفهوم ارزشیابی توافق کامل وجود ندارد.

ال.ج. کرونباخ، ارزشیابی را بعنوان گردآوری و کاربرد اطلاعات به منظور اخذ تصمیم در برنامه آموزشی  می داند.

منظور کرانباخ ،از برنامه آموزشی، طیفی وسیع است که از مجموعه ای از مواد و فعالیت های آموزشی توزیع شده در سطح کشور تا تجارب آموزشی یک فراگیر واحد را در بر می گیرد.

واژه ارزشیابی بمعنای یافتن ارزشهاست.یافتن آنچه نه درزمان محدود،که در فرآیند آموزش و تلاش برای یادگیری و آموختن حاصل می شود.

فیلیپس ، بیان می کند که ارزشیابی یعنی سنجش ارزش یک برنامه آموزشی برای میزان تاثیر و سودمندی آن  تاکید می کند که  ارزشیابی برنامه های آموزشی باید میزان اندازه گیری شود  نه چیزهایی که در حین آموزش فرا گرفته اند.

ارزشیابی عبارت است از جمع آوری اطلاعات از آموخته های دانش آموزان و قضاوت در مورد حدود آن آموخته ها، بنابراین، اولا ارزشیابی یک فرایند است و نه فراورده و می دانیم هر فرایندی زمان بر است درحالی که امتحان مرسوم و سنتی چنین ویژگی را ندارد .

در دهه پایانی قرن بیستم وآغازقرن بیست ویکم ،ارزشیابی آموزشی را می توان بمفهوم جست وجوی منظم برای قضاوت یا توافق درباره ارزش یا اهمیت یک پدیده آموزشی:برنامه،فعالیت،… بمنظور بهبودی آن در جهت کاهش فاصله میان نتایج جاری و نتایج مطلوب، تعریف کرد.

استافل بیم ، تعریفی ارائه نموده و آن اینکه : ارزشیابی فرایند تعیین کردن، بدست آوردن و فراهم ساختن اطلاعات مفیدی برای قضاوت در تصمیم گیری است .

در فرهنگ تعلیم و تربیت، تالیف  کارتر، دی، گود، از واژه ارزشیابی یا ارزیابی چنین تعریفی ارایه شده است: فرایند تحقیق و تبیین یا قضاوت و داوری درباره ارزش یا مقدار چیزی.

می توان ارزشیابی را اینگونه تعریف کرد: ارزشیابی عبارت است از آزمودن و داوری درباره ارزش، کیفیت، اهمیت، میزان درجه و یا شرایط یک پدیده بر اساس یک یا چند معیار.

منبع

فلاح باسخاوت،سمیه السادات(1391)، ارزشیابی دوره های ضمن خدمت معلمان مشمول ارزشیابی توصیفی، پایان نامه کارشناسی ارشد،رشته سنجش واندازه گیری،دانشگاه روانشناسی وعلوم تربیتی علامه طباطبایی

ازفروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0