بازده درفعالیت های معاملاتی
بازده مازاد بر بازار
بازده مازاد بر بازار هریک از صندوقهای سرمایهگذاری از اختلاف بازده هر صندوق سرمایهگذاری و بازده بازار به دست میآید. دراینجا توضیحاتی را به تفصیل دررابطه با بازده وشاخصها بخصوص شاخص کل آوردهایم:
بازده صندوقهای سرمایهگذاری
هدف اصلی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک ایجاد درآمد و فراهم نمودن فرصت رشد برای سرمایهگذاری صورت گرفته بر روی سهام عادی است. صندوقها در درجه اول سرمایهگذاری خود را در سهام عادی شرکتهای بزرگ و معتبر و نیز ابزارهای مالی مطرح در بازار سرمایه متمرکز مینمایند. یکی از معیارهای انتخاب سهام عادی برای صندوق، شرکتهایی هستند که دارای تاریخچه مناسبی از سود ایجاد شده هر سهم و سود تقسیمی هر سهم میباشند. با تمرکز بر تأمین خواستههای سرمایهگذاران نهادی و افراد با ریسک متوسط، استراتژی اصلی صندوق، سرمایهگذاری در سهام عادی با کیفیت بالا و نیز اوراق بهادار قابل تبدیل به سهام عادی است.
تعریف بازده
در بیانی ساده میتوان بازده را اینگونه تعریف نمود: ” هر سهم یا هر پرتفویای از سهام اگر در فاصله خاصی از زمان خریداری، نگهداری و فروخته شود، بازده خاصی نیز نصیب دارنده آن مینماید. این بازدهی، شامل تغییر قیمت و منافع حاصل از مالکیت است. اصطلاح نرخ بازده (یا نرخ عایدی) برای توصیف نرخ افزایش یا کاهش سرمایهگذاری در طول دوره نگهداری دارایی به کار میرود. “
اجزای بازده
اصولاً مبلغ یا مبالغی که امروز توسط سرمایهگذار درخرید اوراق بهادار نظیر سهام عادی صرف میشود پتانسیل کسب دونوع سود یا عایدی دارد:
الف- سود دریافتی: مهمترین جزء بازده، سودی است که به صورت جریانات نقدی دورهای سرمایهگذاری بوده و میتواند به شکل بهره یا سود تقسیمی باشد. ویژگی متمایز این دریافتها این است که منتشرکننده پرداختهایی را به صورت نقدی به دارنده دارایی پرداخت میکند. این جریانات نقدی با قیمت اوراق بهادار نیز مرتبط است.
ب- سود (زیان) سرمایه: این جزء که ناشی از افزایش (کاهش) قیمت دارایی است، را سود (زیان) سرمایه میگویند. این سود (زیان) سرمایه ناشی از اختلافات بین قیمت خرید و قیمت در زمانی است که دارنده اوراق قصد فروش آنها را دارد. این اختلافات میتواند سود و یا زیان باشد.بازده کل اوراق بهادار، شامل مجموع دو جزء سود دریافتی و تغییرات قیمت است.
انواع بازده
تعیین تفاوت میان بازده تحقق یافته و بازده مورد انتظار بسیار با اهمیت است:
الف- بازده تحقق یافته: بازدهای است که واقع شده است یا بازدهای است که کسب شده است. درواقع بازده تحقق یافته، بازدهای است که به وقوع پیوسته است.
ب- بازده مورد انتظار: عبارت است از بازده تخمینی یک دارایی که سرمایهگذاران انتظار دارند در یک روز آینده به دست آورند. بازده موردانتظار با عدم اطمینان همراه است. سرمایهگذاران برای کسب بازده موردانتظار بایستی یک نوع دارایی را خریداری کنند و توجه داشته باشند که این بازده ممکن است تحقق نیابد.
سرمایهگذاری بر روی اوراق بهادار ریسک دار و بلندمدت میتواند باعث برآورده شدن بازده مورد انتظار سرمایهگذاران باشد، درحالی که در کوتاهمدت این امر کمتر اتفاق میافتد.
منبع
شمشیری، سمیرا(1394)، تأثیر متغیرهای نسبت فعالیت معاملاتی، ریسک و تنوع پرتفوی بر بازده مازاد صندوقهای سرمایهگذاری،پایاننامه کارشناسی ارشد، مدیریت مالی،دانشگاه الزهرا (س)
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید