<span itemprop="name">پرسشنامه خطر عود سوء مصرف مواد اگای و همکاران</span>

خطر عود سوء مصرف مواد: اگای و همکاران(2007) عود را شرایطی می دانند که در آن، علائم مصرف مواد در فاصله کوتاهی پس از بهبودی دوباره ظاهر می گردد و مددجو در تلاش برای تهیه و مصرف مواد مخدر است. ازدیدگاه مارلات(1998)، وابستگی به مواد مخدر یک بیماری جسمی – روانی و پاسخ فیزیولوژیک بدن به مصرف مکرر مواد اعتیادآور است که به عنوان معضل سیاسی، اجتماعی و بهداشتی در سراسر جهان در نظر گرفته می شود(لمونیک،2007). در حال حاضر 9/6 تا 6/3 درصد از افراد 15 تا 66 سال جهان، مصرف کننده مواد مخدر هستند که طبق گزارش سال 2013 دفتر مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از جرم سازمان ملل، تعداد آنها از سال 2008 حدود 18/.  افزایش یافته است(سنگر،2014). مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن، یکی از بزرگترین معضلات جوامع امروزی محسوب می شود. اعتیاد به مواد، جدای از اینکه تبعات اجتماعی زیادی به همراه دارد، نشان دهنده آسیب شناسی روانی خاصی نیز می باشد. پژوهشهای زیادی در رابطه با علل روی آوردن به مواد انجام گرفته است و عوامل اجتماعی، قانونی، محیطی، خانوادگی و روانی بسیاری را در این رابطه بر شمرده اند. در این میان عوامل خانوادگی و روانی از اهمیت خاصی برخوردار می باشند(هدایتی،1393).

 اگرچه این دو عامل چندان قابل تفکیک از هم نمی باشند. بدین معنا که عوامل روانی تحت تاثیر خانواده شکل می گیرد، چرا که از زمانی که نوزاد متولد می شود، در بافت خانواده، نشو و نما می کند و شروع به درون فکنی والدین و روابط موجود در خانواده و همانند سازی با آنها می نماید. گنجاندن فرد به عنوان واحدی از یک نظام بزرگتر، نظیر خانواده، ما را قادر می سازد، تا توجه خود را به بافت گسترده تری که فرد در آن قرار دارد معطوف کنیم، بنابراین، مفهوم سازی راجع به آنچه شخص انجام می دهد، انگیزه های آن عمل و نحوه تغییر آن رفتار از طریق درمان ابعاد جدیدی به خود خواهد گرفت (گلدنبرگ،۲۰۰۰؛ به نقل از فراهانی، 1390).

مشخصات

پرسشنامه خطر عود سوء مصرف مواد: پرسشنامه خطر عود سوء مصرف مواد توسط اگای و همکاران (2007) طراحی و اعتباریابی شده است، این پرسشنامه شامل 35 گویه بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد، پرسشنامه زیر مقیاس های اضطراب و قصد مصرف، مشکلات هیجانی، اجبار برای مصرف، انتظارات مثبت و فقدان کنترل بر مصرف، فقدان انتظار منفی از ماده را مورد سنجش قرار می دهد. همچنین این پرسشنامه دارای مقیاس دروغ سنجی است که به ارزیابی میزان بینش فرد نسبت به مشکل سوء مصرف مواد می پردازد. این پرسشنامه توسط شکر (1397) اعتباریابی شده است.

تعداد صفحات:  10صفحه فایل WORD

تعداد گویه ها: 35گویه

تفکیک ابعاد: دارد
شیوه نمره گذاری: دارد

روایی در مطالعات مختلف داخلی: دارد
پایایی در مطالعات مختلف داخلی:  دارد

تعاریف نظری و عملیاتی: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0