تلفیق فناوری: استفاده از تکنولوژی به عنوان یک ابزار آموزشی بهطور فزایندهای در مؤسسات آموزشی مورد توجه قرار گرفته است. از این رو، مدارس و دانشگاهها در حال سرمایهگذاری بر روی تجهیز مراکز یادگیری از نظر سختافزارها، نرم افزارها و دسترسی به شبکههای اینترنتی هستند؛ اما علیرغم این حمایتهای سازمانی، تکنولوژی هنوز به عنوان یک ابزار آموزشی در فرایند یادگیری پذیرفته نشده است.بعضی شواهد بیانگر آن است که حتی در زمانی هم که تکنولوژی (بهویژه اینترنت) در تدریس استفاده شده، نتوانسته است در حد مورد انتظار آن مفید و مؤثر واقع شود .
مرور ادبیات پژوهشی نشان میدهد که بعضی از عوامل در میزان و نیز اثربخشی استفاده از تکنولوژی در تدریس مؤثرند؛ از جمله: دسترسی به منابع، کیفیت نرمافزارها و سختافزارها، آسانی استفاده، سیاستهای ملی و آموزشگاهی، تعهد به یادگیری حرفهای، زمینههای دانش رایانهای و نیز نقش معلمان در استفاده از تکنولوژی؛ اما در میان تمام این عوامل، نقش معلم و ملاحظه پداگوژی به عنوان مهمترین عوامل معرفی شدهاند. از این رو، برنامههای آموزشی تربیت معلم نقش بسیار ارزندهای در آمادهسازی معلمان برای استفاده از تکنولوژی ایفا میکنند. این در حالی است که شواهد پژوهشی بیانگر آن است که آموزش معلمان بهرغم کوششهای روزافزون در تربیت معلمان و آماده سازی آنان برای فناوری، همچنان ناکام بوده است. بسیاری از پژوهشها تاکید کردهاند که تدریس مهارتهای تکنولوژی به صورت یک سری مهارتهای رایانهای جدا از هم بهطوری که در بسیاری از برنامههای رایج تربیت معلم (پیش از خدمت و ضمن خدمت) انجام میشود، از موجبات ناکامی در استفاده اثربخش از رایانه است. بنابراین، تلفیق تکنولوژی در برنامه درسی برای یادگیری استفاده اثربخش از تکنولوژی در تدریس پیشنهاد شده است.
بهمنظور تلفیق تکنولوژی در تدریس مدلهای متفاوتی مطرح شده است که در میان آنها مدل دانش تکنولوژیک پداگوژیک محتوا ارائه شده توسط میشرا و کهلر (2006) با ادعای ارائه روشی نو برای شناخت دانش استفاده مؤثر از تکنولوژی در تدریس، مورد توجه قرار گرفته است. براساس TPACK، تکنولوژی صرفاً یک عامل اضافه شده به عناصر برنامه درسی نیست. این مدل برای خلق اهداف، روشها، مواد و تعیین نوعی ارزیابی انعطافپذیر که میتواند با یادگیرندگان مختلف سازگاری داشته باشد، مفید است. در واقع، ساختار مدل جدیدی است که به ماهیت متنوع و انعطافپذیر رسانههای جدید بستگی دارد. این مدلمیتواند با هر روش طراحی برنامه درسی، با توجه به چگونگی یادگرفتن شاگردان، انطباق یابد و در این ضمن، اختلاف های فردی بین شاگردان را مورد توجه قرار دهد(حسینی، 1394).
مشخصات
پرسشنامه تلفیق فناوری(TPACK): پرسشنامه تلفیق فناوری توسط اشمیت و همکاران (2009) طراحی و اعتباریابی شده است، این پرسشنامه شامل 55 گویه بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد، پرسشنامه هفت بعد دانش فناوری، دانش پداگوژی، دانش محتوایی، دانش محتوایی فناوری؛ دانش محتوایی پداگوژی، پداگوژیکی فناوری دانش محتوایی/تربیتی و فناوری را مورد سنجش قرار می دهد، پرسشنامه توسط حسینی و کمال(2012) تحقیق اعتباریابی شده است.
تعداد صفحات: 11صفحه فایل WORD
تعداد گویه ها: 55گویه
تفکیک ابعاد: دارد
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی در مطالعات مختلف داخلی : دارد
پایایی در مطالعات مختلف داخلی : دارد
تعاریف نظری و عملیاتی: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید