تکیه گاه های شغلی: شاين تکیه گاه های شغلي را براي شخص عبارت از خودپنداره او ميداند که از سه مقوله تشکيل شده است: 1- استعداد و تواناييهاي ادراک خود 2- احساس تکامل يافته نسبت به انگيزهها و نيازها 3- ارزشهاي اساسي و مهم که مربوط به مسير شغلي ميشود (عباسپور، 1387، ص169). دو مورد اول مربوط به تجارب واقعي در محيط كاري است در حاليكه مورد سوم از واكنشهاي فردي به هنجارها و اصول و ارزشهايي است كه در موفقيتهاي كاري و اجتماعي متفاوت با آن مواجه ميشويم (دنزيگرو والنسی، 2006، ص 293).
شاين (1990)، پس از مطالعهي طولي بر روي مسير شغلي گروهي از مديران و دانشجويان بنياد فنآوري ماساچوست و ايجاد مفهوم تکیه گاه های شغلي ، آن را به هشت نوع تقسيم كرده است:
شايستگي فني- كاركرد: افرادي که تکیه گاه شايستگي فني- کارکردي قوي دارند، احتمالاً انتخاب مسير ترقي شغلي آنها بر اساس محتواي فني- کارکردي کار ميباشد. اينگونه افراد معمولاً از تصميمات و مسيرهاي که به مشاغل مديريتي منجر ميشود، دوري ميجويند و کوشش ميکنند در زمينههاي فني که مورد علاقه شان است باقي بمانند.
شايستگي مديريت عمومي: افراد ديگري هستند که انگيزه و علاقه زيادي براي مدير شدن دارند و تجارب کاريشان اين باور را در آنها ايجاد کرده است که استعداد و توانايي لازم را براي رسيدن به پستهاي مديريتي دارند. کسب مقام مديريت با مسئوليت زياد، هدف نهايي اين افراد است.
خودمختاري- استقلال: اصولاً شخص جوياي موقعيت کاري است که برخوردار از حداکثر آزادي از لحاظ قيد و بندهاي سازماني باشد و از اين طريق برانگيخته ميشود؛ دوست دارد خودش را در برنامه زماني قراردهد؛ متمايل به مشاغلي است که از آزادي عمل بالايي برخوردارند.
امنيت- ثبات: بعضي افراد به ثبات و امنيت شغلي در بلند مدت، اهميت بيشتري ميدهند. آنها هر کاري را که لازم باشد براي بدست آوردن امنيت شغلي، يعني کسب درآمد کافي و آيندهاي با ثبات، انجام ميدهند؛ شغل خود را در شکل يک برنامه بازنشستگي و رفاهي مناسب دنبال ميکنند. آنها بيشتر تمايل دارند که عضويت خود را در سازمان حفظ کنند.
خلاقيت كار آفريني: افراد داراي اين تکیه گاه ، ممكن است به ايجاد شغل يا گسترش يك فرآورده احساس نياز كنند. اين افراد زماني برانگيخته ميشوند كه به ميل خود چيزي را پديد آورند؛ پس از شروع يك كار جديد بازرگاني، كار كردن در آزمايشگاه پژوهشي، ايفاي نقش مهم در گروههاي پروژهاي و فعاليتهاي مشابه براي ارزش نهادن به خود، براي اين افراد ميتواند انگيزشي مهم باشد.
خدمت و از خود گذشتگي و ايثار: افراد داراي اين تکیه گاه ، كار را به خاطر هدفي بزرگتر (و نه صرفاً اقتصادي) انجام ميدهند و آرزوي آنها اين است كه جهان را به جايي بهتر براي كار و زندگي تبديل كنند. كارهايي مانند پرستاري، مشاوره و مددكاري اجتماعي براي اين افراد مناسبتر است.
چالش محض: افراد داراي اين تکیه گاه ، نياز دارند تا بر موانع حلنشدني چيره شوند و در موقعيتهاي مشكل به موفقيت برسند. قويترين گرايش اين افراد، چيرگي بر موانع، شكست دادن ديگران، حل مشكلات و مسائل، رقابت و خودآزمايي پيدرپي و ثابت است.
سبك زندگي: افراد داراي اين تکیه گاه ، به ايجاد تعادل ميان مسير شغلي و خانواده فردي خود گرايش دارند.
مشخصات:
پرسشنامه استاندارد تکیه گاه های شغلی كه بر پايه مدل ادگار شاين ميباشد كه از هشت تکیه گاه شايستگي فني- كاركردي، شايستگي مديريتي عمومي، امنيت- ثبات، خلاقيت كارآفريني، استقلال- خودمختاري، خدمت و ازخودگذشتگي و ايثار، چالش محض و سبك زندگي تشكيل شده است. پرسشنامه در پژوهش سلطانزاده(1391) اعتباریابی شده است.
تعداد صفحات: 9 صفحه فایل WORD
تعداد سوال: 25 گویه
تفکیک ابعاد: دارد
شیوه نمره گذاری: دارد
روایی در مطالعات مختلف داخلی و خارجی: دارد
پایایی در مطالعات مختلف داخلی و خارجی: دارد
تعاریف نظری و عملیاتی: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید