ديدگاههاي موجود در زمينه کودکان همگي ساخته و پرداخته فرهنگند. عقايد راجع به طبيعت، رشد و جامعهپذيري کودکان در خدمت باورهاي اجتماعي درباره طبيعت انسان، نظم اجتماعي و جهان بنا نهاده شده و حفظ ميشوند دوران کودکي از ديدگاه فرهنگ غرب به عنوان يک دوره خاص از زندگي است که بايد ارزش و حرمت آن را حفظ کرد. البته در طول تاريخ همواره اين گونه نبوده است. بازبينيهاي تاريخي نشانگر آن هستند که کودکان در گذشته مورد بدرفتاري، کم محلي، ترک و رفتارهايي از اين دست قرار ميگرفتهاند (استافورد و به ير، 1377؛ ترجمهي دهگانپور و خرازچي).فلسفه کودکي : در قرون وسطي (قرن ششم تا پانزدهم) به کودکي به عنوان مرحلهاي جداگانه در روند زندگي، اهميت کمي ميدادند. در عوض، بعد از اينکه کودکان نوباوگي سر بر ميآورند، آنها را به صورت بزرگسالان مينياتوري که از پيش فرم گرفتهاند ميانگاشتند، ديدگاهي که به نظريه فرم يافتگي پيشين معروف است (برک، ترجمه سيدمحمدي، 1381).در قرن شانزدهم، از جنبش مذهبياي که موجب پيدايي پرتستانيسم شد برداشت تجديد نظر شدهاي از کودکان نمايان شد. براي رام کردن کودک دشوار، شيوه فرزندپروري خشن و محدودکنندهاي توصيه شد که آن را مؤثرترين روش ميدانستند. عصر روشنگري قرن هفدهم، فلسفهاي را به ارمغان آورد که بر آرمانهاي عزت و شرف انسان تاکيد داشت. نوشته جان لاک (1632 – 1704)، فيلسوف برجسته بريتانيايي، پيش درآمدي براي ديدگاه مهم قرن بيستم، يعني رفتارگرايي بود. لاک کودک را به صورت لوح سفيد در نظر داشت. طبق اين ديدگاه کودکان ذاتاً شرور نيستند. آنها در ابتدا هيچ چيزي نيستند، و شخصيت آنها را تجربهها شکل ميدهند.
لاک والدين را به صورت مربيهاي منطقي توصيف کرد که ميتوانند فرزند خود را به هر صورتي که دوست داشته باشند، از طريق آموزش سنجيده، الگوي کارآمد و دادن پاداش براي رفتار خوب، شکل دهند (برک، ترجمه سيدمحمدي، 1381).در قرن هيجدهم فيلسوف فرانسوي ژان ژاک روسو (1778-1712) نظريه جديدي را در مورد کودکي معرفي کرد. روسو بر خلاف لاک تصور ميکرد که آموزش بزرگسالان فقط به درک اخلاقي فطري کودکان و نحوه تفکر و احساس منحصر به فرد آنها لطمه ميزند. فلسفه او کودک مدار بود که در آن بزرگسالان بايد در هر يک از چهار مرحله رشد نوباوگي، کودکي، اواخر کودکي، و نوجواني پذيراي نيازهاي کودک باشند. مطالعه در مورد کودک در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم به سرعت تحول يافت (برک، ترجمه سيد محمدي، 1381).ديدگاههاي موجود در زمينه کودکان همگي ساخته و پرداخته فرهنگند. عقايد راجع به طبيعت، رشد و جامعهپذيري کودکان در خدمت باورهاي اجتماعي درباره طبيعت انسان، نظم اجتماعي و جهان بنا نهاده شده و حفظ ميشوند دوران کودکي از ديدگاه فرهنگ غرب به عنوان يک دوره خاص از زندگي است که بايد ارزش و حرمت آن را حفظ کرد. البته در طول تاريخ همواره اين گونه نبوده است. بازبينيهاي تاريخي نشانگر آن هستند که کودکان در گذشته مورد بدرفتاري، کم محلي، ترک و رفتارهايي از اين دست قرار ميگرفتهاند (استافورد و به ير، 1377؛ ترجمهي دهگانپور و خرازچي).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 64صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید