اخلاق يك ضرورت و لازمه جامعه سالم است و به علت كاركردها و پيامدهاي مثبت فردي، سازماني و اجتماعي آن است كه همواره توجه دانشمندان، مربيان و مديران سازمان ها را برانگيخته است تا براي حفظ و ارتقاي سطح آن كوشش نمايند. در دين مبين اسلام همواره بر داشتن حسن خُلق و فضائل اخلاقي در معاشرت با ديگران تاكيد شده است تا آنجا كه پيامبر اكرم (ص) در حديث شريف هدف از بعثت خود را اتمام مكارم اخلاقي بيان مي فرمايند : انّي بُعِثْتُ لِاُتَمِمُ مُكارِمَ الاَخْلاقْ(صمدی و مهدی خو،1388) اخلاق در لغت جمع خلق است و به شکل باطنی نفسانی انسان نظر دارد. خلق به معنی صفت پایدار و راسخ یا حالتی است که به آن ملکه می گویند، از این رو اگر صفتی در کسی به طور مستمر تکرار شود جزء اخلاق فرد محسوب می شود موضوع اخلاق، نفس آدمی است تا او را از صفات رذیله، دور و به صفات پسندیده نزدیک سازد (سعید پور،1388، ص 9 و10 )اخلاق مبتنی بر حق یا اخلاق حق محور می باشد، که بر اساس آن اخلاق را الگوی رفتار ارتباطی پایدار درون شخصی و برون شخصی مبتنی بر رعایت حقوق طرف ارتباط، تعریف می کنیم(صالح نیا و توکلی،1388).
واژه اخلاق به معنای مجموعه ای از اصول رفتار يك تئوری سيستمی از ارزش های اخلاقی است. ارزش هايی كه در ارتباط با قضاوت خوبی يا بدی رفتار انسان و شخصيت اوست. اخلاق، به طبيعت كلی اخلاق و انتخاب های اخلاقی به خصوصی كه شخص به كار می برد، اشاره می كند (Tuncer , Oren , 2005)منظور از ارزش اخلاقی، ارزش های عملی، فعلی یا رفتاری است که با اختیار از انسان صادر شود یا مبدا آنها فعل اختیاری باشد. فعل اختیاری هر عملی است که با اختیار از انسان صادر شود (مصباح یزدی،1381،ص164).اخلاق، یکی از ابعاد مهم تحول اجتماعی انسان است. رفتار آرام و منطقی، صداقت و یاری دیگران و از سوی دیگر تندی و پرخاش گری، آزار دیگران و دروغ گویی، تحت عنوان رفتار اخلاقی مثبت یا منفی قرار می گیرند. ( سالاری فر،1392، ص56و58).اخلاقیات حقیقتی از زندگی است که باید با عمل به آن رسید. اخلاقيات به عنوان سيستمي از ارزش ها و بايدها و نبايدها تعريف مي شود كه بر اساس آن نيك و بدهاي سازمان و عمل بد از خوب متمايز مي شود (Öncer and Yildiz, 2012)اخلاق عبارت است از شيوه برخورد با خوب و بد با توجه به تعهدات ارزشى، اعتقادى و اخلاقى فرد. اخلاقيات ، در برگيرنده قوانين و مقرراتى است كه انسان در زندگى روز مره خود به آن اخلاقيات شخصى و جامعه پايبند است( صمدی و مهدی خو،1388).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 36صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید