<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری هویت و شادکامی</span>
تاریخ انتشار:
14 دسامبر 2021
دسته بندی:

شادكامي : شادكامي كه هدف مشترك همه افراد است و همگي براي آن تلاش مي كنند، عبارت است از ارزشيابي كه فرد از خود و زندگي اش دارد(باس،2000).اغلب مردم آن چه را كه در رابطه با زندگي شان اتفاق مي افتد، خوب يابد ارزيابي مي كنند و طبيعاً آن ها قادر به قضاوت در مورد زندگي خود هستند . آن ها تقريباً هميشه هيجانات و خلقياتي را تجربه مي كنند كه يا مؤلفه اي خوشايند دارند كه منجر به يك واكنش مثبت مي شود و يا مؤلفه اي ناخوشايند دارد و واكنش منفي را مي طلبد. بنابراين همواره سطحي از شادكامي ذهني بر زندگي مردم حاكم است، حتي اگر به طور هشيارانه به آن نپردازد (مظفري، 1382).اصطلاح شادماني ذهني كه مترادف با «شادكامي» بكار مي رود. داراي سه مؤلفه اوليه مي باشد، رضايت از زندگي، عاطفه خوشايند و عاطفه ناخوشايند . هر يك از اين سه مؤلفه مهم مي تواند به نوبت به تقسيمات فرعي تجزيه شود، رضايت كلي مي تواند به رضايت از حوزه هاي گوناگون زندگي از قبيل تفريحات، عشق، ازدواج، دوستان و … تقسيم شود. عاطفه خوشايند مي تواند به هيجانات ويژه اي از قبيل لذت، محبت و غرور تقسيم شود و بالاخره عاطفه ناخوشايند مي تواند به هيجانات و خلقيات ويژه اي از قبيل شرم، گناه، غمگيني ، خشم و اضطراب مجزا شود.

ارزيابي شخصي از خود ممكن است به شكل شناختي باشد مثلاً ، هنگامي كه شخص بطور كلي در مورد رضايت از زندگي خود يا جنبه هايي از زندگي مانند تفريحات به قضاوت آگاهانه مي نشيند. ارزيابي شخصي ممكن است به شكل عاطفي نيز باشد (تجربه هيجانات و خلقيات ناخوشايند و خوشايند مردم در مواجه با زندگي خود). بنابراين، گفته مي شود اگر شخصي رضايت از زندگي و غالباً خوشي را تجربه كنند و فقط گاه گاهي هيجاناتي مثل غمگيني و خشم را تجربه نمايد داراي شادكامي بالا خواهد بود و بر عكس، اگر از زندگي خود ناراضي است و خوشي و علاقه اندكي را تجربه نمايد و هيجانات پيوسته منفي، مثل خشم و اضطراب را احساس نمايد داراي شادكامي پائيني است.به نظر وينهوون شادكامي به قضاوت فرد از درجه يا ميزان مطلوبيت كيفيت زندگي اطلاق مي شود. به عبارت ديگر، شادكامي به اين معناست كه فرد چقدر از زندگي خود لذت مي برد. آيزنگ شادكامي را مجموع لذت ها، منهاي دردها و تركيبي از حداكثر عاطفه مثبت به اضافه حداقل عاطفه منفي معرفي مي كند. به نظر او ، افرادي كه در معيارهاي شادماني نمره بالا مي آورند، عموماً افرادي شاد، خوشبين و سالم و از اين كه وجود دارند راضي هستند، زندگي را با ارزش مي دانند و با جهان در صلح و تفاهم هستند. بر عكس، كساني كه نمره آن ها كم مي شود از نظر شخصيتي بدبين، غمگين و مأيوس بوده و با جهان در تضاد هستند.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 31 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0