نیازهای روانشناختی:هر وقت که فعالیتی نیازهای روانشناختی ما را فعال میکند، به آن علاقهمند میشویم. وقتیکه فعالیتی نیازهای روانشناختی ما را ارضا میکند، احساس خوشنودی میکنیم. بنابراین، ما از احساس علاقه و خشنودی خودمان آگاه هستیم، اما علت انگیزشی مشغول شدن در محیطمان این است که نیازهای روانشناختی ما را فعال و ارضا میکند. بازی کردن، حل کردن معماها و پذیرفتن چالشها به این علت کارهای جالبی هستند که عرصهای را برای فعال و ارضا کردن نیازهای روانشناختی ما تأمین میکنند. نیازهای روانشناختی برای بررسی رفتار باانگیزه، اهمیت دارند. نیازهای فیزلوژیکی به آب، غذا و غیره، از کمبودهای زیستی ناشی میشوند. این نوع رفتار با انگیزه اصولاً واکنشی ایست، یعنی هدف آن واکنش نشان دادن به شرایط کمبود بدن و برطرف کردن آن است. نیازهای روانشناختی، پیشتازانه است. نیازهای روانشناختی، تمایل به جستوجو کردن محیطی را در ما ایجاد میکنند که انتظار داریم بتواند این نیازهای ما را پرورش دهد.
نظریه ی خودتعیینی (دسی و ریان ۲۰۰۲) نیز بهطور ویژهای به تحلیل و شناسایی علل و دلایل رفتارها در قالب نیات، اهداف، هیجانات و شناختی که موجب آن رفتار میشود، میپردازد (ریان و دسی، ۲۰۰۲). این نظریه بر این فرض استوار است که ارگانیسم زنده دارای یک نظام اولیه، درونی و اساسی از نیازهای روانشناختی میباشد که در طول رشد و تعامل بیشتر ارگانیسم با محیط، پیچیدهتر میشوند؛ تا آنجا که به صورت نظامهای پیچیدهتری از رفتار درمیآیند (دسی و ریان، ۲۰۰۰). این نیازها عبارتاند از نیاز به “استقلال”، “شایستگی” و “پیوستگی”. طبق نظریه نیازهای اساسی روانشناختی که به عنوان خرده نظریهای در نظریه خودتعیینی (دسی و ریان، ۲۰۰۰) مطرح شده است، این سه نیاز جهانی بوده و در تمامی فرهنگها و اعصار وجود دارند و درواقع این سه نیاز به مانند خوراک روانشناختی و درونی بر رشد و یکپارچگی و بهزیستی روانی لازم و ضروریاند (دسی و وانستینکیست۲۰۰۴؛ به نقل از دفترچی و شیخالاسلامی، ۱۳۹۲).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:48صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید