<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری  مهارت های زندگی</span>
تاریخ انتشار:
20 نوامبر 2021
دسته بندی:

مهارت زندگی: در زمينه مهارت‌هاي زندگي، تعاريف و طبقه‌بندي‌هاي مختلفي ارائه شده است و صاحب‌نظران در تحقيقات خود، مهارت‌هاي مختلفي را مد نظر قرار داده اند كه حاكي از انواع مهارت‌هاي زندگي مطلوب است.مورس. ايي. الياس از دانشگاه راجرز در آمريكا مفهوم عامي از ماهيت مهارت‌هاي زندگي بدست مي‌دهد:مهارت‌هاي زندگي يعني ايجاد روابط بين فردي مناسب و مؤثر، انجام مسئوليت‌هاي اجتماعي، انجام تصميم‌گيري‌هاي صحيح، حل تعارض و كشمكش‌ها بدون توسل به اعمالي كه به خود يا ديگران صدمه مي‌زنند (سازمان جهاني بهداشت، ترجمه فتحی و همکاران، 1385).مهارت‌هاي زندگي عبارتند از مجموعه‌اي از توانايي‌ها كه زمينه سازگاري و رفتار مثبت و مفيد را فراهم مي‌سازند. اين توانايي‌ها فرد را قادر مي‌سازند تا مسئوليت‌هاي نقش اجتماعي خويش را بپذيرد و بدون لطمه زدن به خود و ديگران با خواست‌ها، انتظارات و مشكلات روزانه بوي‍ژه در روابط بين فردي به شكل مؤثري روبرو شود (طارميان، 1378).مهارت­های زندگی یک رویکرد مبتنی بر تغییر رفتار یا شکل دهی رفتار است که برقراری توازن میان سه حوزه را مد نظر قرار می دهد. این سه حوزه عبارتند از: دانش، نگرش و مهارت­ها. تعریف یونیسف بر شواهد پژوهشی مبتنی است و نشان می­دهد، اگر در توانمندسازی افراد جامعه بحث دانش، نگرش و مهارت به صورت تلفیقی مورد توجه قرار نگیرد نتیجه مورد انتظارش یعنی کاهش رفتارهای پر خطر به دست نمی­آید. به طور کلی مهارت­های زندگی عبارتند از: توانایی­هایی که منجر به ارتقای بهداشت روانی افراد جامعه، غنای روابط انسانی، افزایش سلامت و رفتارهای سلامتی در سطح جامعه می­گردند.

مهارت­های زندگی هم به صورت یک راهکار ارتقای سلامت روانی و هم به صورت ابزاری در پیشگیری از آسیب­های روانی- اجتماعی موجود در جامعه نظیر اعتیاد خشونت­های خانگی و اجتماعی، آزار کودکان، خودکشی، ایدز و موارد مشابه قابل استفاده است (ناصری، 1388).هانتر1378) مهارت‌هاي زندگي را راه رسيدن به شرايط بهتر مي‌داندكه با آموختن آن مي‌توان زندگي مؤفق‌تري را تجربه نمود (آزور 1385).گازاد و همكاران (1978) مهارت‌هاي زندگي را چنين تعريف كرده اند: همه مهارت‌ها و آگاهي‌ها كه لازمه زندگي مؤثر هستند و در چهار زمينه زندگي خانوادگي، تحصيلي، اجتماعي و شغلي لازم و ضروري‌اند. به طوري‌كه در هر يك از اين زمينه‌ها قابل تعريف و اندازه‌گيري به صورت عيني باشند (طارميان، 1378).در تعريف جديد يونيسف از مهارت‌هاي زندگي چنين بيان مي‌گردد كه مهارت‌هاي زندگي شامل گروه بزرگي از مهارت‌هاي روان‌شناختي اجتماعي و بين‌فردي است كه توانايي كمك به افراد در ساخت تصميم‌گيري شخصي، مكالمات مؤثر و تكامل الگوبرداري و مهارت‌هاي خودمديريتي را دارد كه ممكن است به آن‌ها در هدايت به سوي زندگي سالم، ياري رساند (يونيسف، 2005).مهارت‌هاي زندگي، مهارت‌هاي شخصي و اجتماعي هستند كه كودكان و نوجوانان بايد آن‌ها را ياد بگيرند تا بتوانند در مورد خود، انسان‌هاي ديگر و كل اجتماع به طور مؤثر و شايسته عمل كنند (نيك پرور، 1383).طبق نظر داردن و همکاران مهارت‌هاي زندگي براي زندگي اثربخش ضرورت دارند و براي سراسر دوره‌هاي زندگي (كودكي، نوجواني، بزرگسالي) مورد نظر هستند. مهارت‌هاي زندگي، اساساً يك مبناي رشدي از زندگي ارائه مي‌دهد كه اين اساس و مبناي رشدي، همانگونه كه فرويد مطرح كرده است، همه ما را قادر مي سازد كه دوست داشته باشيم و كار سازنده­اي را انجام دهيم، عبور موفقيت‌آميز از اين مسير زندگي در چهار زمينه مهم خانوادگي، تحصيلي، اجتماعي و شغلي نيازمند به مهارت و كارآيي در مهارت‌هاي زندگي است (داردن و همکاران، 1996).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 44 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0