مشتري محوري: براي چندین دهه تمرکز بر مشتري به عنوان اساس بازاریابی تعریف شده است و شپانده و فارس در سال 1998 آن را به عنوان جزء اصلی بازارمحوري به حساب آوردهاند. سینگ و رانچود معتقدند که مدیران بایستی به مشتريمحوري بپردازند آنها باید بکوشند تا به طرق زیر فرهنگ مشتريمحوري را توسعه دهند. ضمنا آنها تاکید بر رضایت مشتري را امر حیاتی دانسته و بر این عقیدهاند که بایستی با فراهم آوردن محصولاتی مطابق با اصول عرف و کیفیت بالاي خدمات پس از فروش به سطح بالایی از رضایت مشتري نائل شد. این امر به این حقیقت تاکید میکند که شرکتها بهتر است در زمینهي روابط با مشتریان خود تحقیق و بررسی بیشتري نمایند نسبت به اینکه آشکارا بر رقبا تمرکز کنند که این قضیه میتواند به وسیله ارزیابی محصولات مورد ترجیح مشتري در صحبت با مصرفکنندگان نهایی، نمایندگان و توزیع کنندگاه اجرا شود(زري باف و حسيني كيا، 1382).دیویس در سال 2000 براساس تعریف نارور و اسلیتر رقیبمحوري را به عنوان شناسایی نقاط قوت و ضعف، تواناییها و استراتژيهاي رقبا، به نحوي که بتوان در مقابل فعالیتهاي آنها واکنش نشان داد، تعریف کرده است.
سینگ و رانچود در مطالعه خود به این نتیجه رسیدند که رقیبمحوري باید به عنوان بخشی از یک فعالیت کلی بدون صرف منابع اضافی باشد اگر شرکتها میخواهند کاملاَ رقیبمحور باشند، آنها باید آماده باشند که در ابتداي کار کمی ضرر را در درآمدهاي خود متحمل شوند. یافتهها همچنین براي شرکتهایی که رقیبمحوري متوسط به بالا دارند، فوایدي را نشان میدهد. به روشنی مشخص است که قبل از اینکه استراتژي رقیبمحوري اتخاذ شود، نیاز است که تجزیه و تحلیل هزینه منفعت به وسیله مدیران انجام بگیرد(براي مثال ارزیابی کیفیت محصولات و خدمات موجود، جمعآوري اطلاعات صنعت از طریق وسایل غیررسمی جستجوي فرصتهایی براي دستیابی به مزیتهاي رقابتی و گذاشتن افرادي به عنوان بازاریاب که در غالب گروهاي توسعهي محصول مشغول باشند). و بایستی توجه شود که سودآوري اینها در طول بلندمدت بدست میآید. شرکت رقیبمحور، شرکتی است که اعمال و فعالیتهاي خود را شدیداَ تحت تاثیر کنشها و واکنشهاي رقبا تنظیم میکند. در چنین وضعیتی، شرکت رقیبمحور وقت خود را بیشتر صرف پیگیري حرکات رقبا و مقولهي مهم بازار میکند و میکوشد خطمشیهایی را بیاید که بتواند بر ضد ایشان به کار بندد در چنین حالتی شرکت به بازاریابان خود آموزش میدهد تا همیشه در حال آماده باش به سر برند و مراقب نقاط ضعف احتمالی خود باشند و نقاط ضعف رقبا را نیز از نظر دور ندارند تصمیمگیرندگان شرکت باید اطلاعات راجع به رقباي خود را جمعآوري و تفسیر کنند. سپس این اطلاعات را در بخشهاي مختلف سازمان منتشر کرده و مورد استفاده قرار دهند که این امر مستلزم پایهگذاري سیستم اخبار و اطلاعات رقابتی در سازمان است.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:47 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دار
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید