مداخله ی گروهی روانی اجتماعی: اختراع میکروسکوپ،کشف میکروب و پیشرفت علم تشریح باعث شد که توجه پزشکان صرفا بهنقش عوامل زیستی در ایجاد و گسترش بیماریها معطوف شود. در نتیجه پیشرفتهای پزشکی و اعتقاد به جدایی جسم و روان اساس رویکرد و الگویی جدید برای درک مفهوم سلامت و بیماری شد. این الگوی جدید بهمدل زیستی-پزشکی معروف است. طبق مدل زیستی-پزشکی بیماری بهبدن و مکانیسم های فیزیولوژیکی و جسمی مربوط است و ارتباطی به مسائل روانی-اجتماعی ندارد.الگوی زیستی –پزشکی همواره از طرف دانشمندان بهویژه روانشناسان و روانپزشکان از جمله انگل مورد انتقاد قرارگرفتهاست. وی معتقد است که هر تغییر بیوشیمیایی مستقیما قابل ترجمان به بیماری نیست، بروز یک بیماری در نتیجهی تغییرات بیو شیمیایی و عوامل روانشناختی است. بهعلاوه وی معتقد است که متغیرهای روانی اجتماعی تعیینکنندههای بسیار مهم آسیبپذیری، شدت و شروع بیماری هستند که در مدل سنتی به آنها توجه نشده است. همچنین بهاعتقاد وی موفقیت اغلب درمانهای زیستی تحت تاثیر عوامل روانی اجتماعی از جمله اثر پلاسبو(دارونما)است.
با شدت گرفتن انتقادات نسبت به الگوی زیستی-طبی، در ربع آخر قرن بیستم الگوی جدید زیستی-روانی و اجتماعی توسط انگل(1977) معرفی شد. طبق این الگو، سلامت ما (وبیماری) نتیجهی تعامل متقابل عوامل زیستی، روانشناختی و اجتماعی است. در نتیجه عامل ایجاد یک بیماری تکعلتی نیست بلکه بیماری، محصول عوامل متعدد است و درمان نیز باید چندوجهی باشد. این الگو از نظریهی سیستمها نیز تاثیر پذیرفته است یعنی معتقد است در ایجاد بیماری سیستم های بدنی، روان شناختی و اجتماعی دخیل هستند.مقایسهی دو مدل و الگوی فوق نشان میدهد که مدل دوم هم کاملتر و هم جامعتر است. همچنین با تجارب شخصی ما و پژوهشها سازگارتر است و نیز با تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت مطابقت دارد(علی پور،1390). حمایت اجتماعی که به « امكاناتي كه ديگران براي فرد فراهم میکنند»و یا بهعنوان «معرفتی كه باعث ميشود فردي باور كند كه مورد احترام و علاقهی ديگران بوده، عنصري ارزشمند و داراي شأن به شمار آمده و به يك شبكهی اجتماعي روابط و تعهدات متقابل تعلق دارد»
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 36صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید