متغیرهای کلان اقتصادی: حفظ و توان اقتصادی هر جامعهای در آینده در گرو سرمایهگذاری بهینه امروز آن جامعه است؛ سرمایهگذاری مطلوب موتور محرکهی توسعه اقتصادی و اجتماعی است. این رهیافتی است که هیچ مکتب و نظام اقتصادی در آن شک ندارد. بنابراین، باید گفت که رشد اقتصادی و افزایش رفاه عمومی در بلندمدت بدون توجه به سرمایهگذاری و عوامل مهم موجود در محیط سرمایهگذاری، که بر آن تأثیر میگذارد، امکانپذیر نیست. یکی از ویژگیهای کشورهای توسعه یافته، وجود بازارها و نهادهای مالی کارآمد است که ضمن ایفای نقش مهم در اقتصاد این کشورها زمینه ساز رشد اقتصادی و توسعه این کشورها نیز هستند. بورس اوراق بهادار تهران به عنوان یکی از اصلیترین ارکان بازار سرمایه در کشور، قادر است ضمن تجهیز و سرازیر کردن پساندازهای راکد در کشور و سوق دادن آنها به سمت تولید، حرکت به سوی رشد و توسعه را بهبود بخشد.سهامداران در نظام راهبری شرکتها نقش اساسی دارند ترکیب مختلف سهامداران شرکتها میتواند اثرهای متفاوتی را بر عملکرد شرکتها، نحوهی انعکاس اطلاعات شرکت در بازار و تقارن اطلاعات شرکت داشته باشد. بسیاری از پژوهشهای انجام شده، نشان دادهاند که ساختار مالکیت شرکتها بر شیوه مدیریت شرکتها بسیار تأثیرگذار است؛ برای نمونه بسیاری از پژوهشها نشان دادهاند که شرکتهای دارای مالکیت نهادی، نفوذ قابل توجهی بر مدیران شرکتها درباره شرایط پرداخت، تقسیم سود سهام، سرمایهگذاریها، موجودی کالا، ارزش و عملکرد شرکت دارند.
ساختار مالکیت شرکت نیز به عنوان یکی از مکانیزمهای اصلی حاکمیت شرکتی برای کنترل مدیران و کاهش تضاد نمایندگی میتواند بر تصمیمات سرمایهگذاری سرمایهگذاران تأثیر گذارد. منظور از ساختار مالکیت، ترکیب سهامداران شرکت است(ستایش، رضایی و حسینی راد، 1393).از دهه 1930، با تحقیقات برل و مینز (1932) و کوآز (1937)، اقتصاددانان به بررسی اثرات جداسازی مالکیت و کنترل شرکتهای تجاری تمایل پیدا کردند. اهداف متفاوت سرمایهگذاران و اعضای هیئت مدیره موضوعاتی را به عنوان مشکل نمایندگی ایجاد میکند. مطالعات نظام راهبری شرکتی ساز و کارهایی را بررسی میکند که سرمایهگذاران برای کنترل شرکتها استفاده میکنند تا این مشکلات را کاهش دهند(عباسی و رستگارنیا، 1391). مهمترين ويژگي شركتهاي سهامي تفكيك مالكيت از مديريت آنهاست. ارتباط بین سهامداران و مدیران شرکت مملو از تضاد منافعی است که از جدایی مالکیت و کنترل، تفاوت اهداف سهامداران و مدیران و عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیران و سهامداران ناشی میشود. این تضاد منافع با نظریه نمایندگی بیان میشود(نمازی و شکرالهی، 1392). طبق تعريف جنسن و مك لينگ رابطه نمايندگي قراردادي است كه بر اساس آن صاحبكار يا مالك، نماينده يا فرد ديگري را از جانب خود منصوب و اختيار تصميمگيري را به او تفويض ميكند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:32 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید