فساد اداری:به قول آقای آلاتاس از زمان هامورابی یعنی 1200 سال قبل از مسیح معمول بوده است (رفیع پور ،1386: ص 23). مباحث نظري دربارة فساد در دهه 1950 به شكل جدي طرح شد، و از دهه 1970 اولين آثار و مطالعات نظري و بررسيهاي تجربي درباره فساد و علل آن ارائه شد و از آن زمان به بعد مقوله فساد به عنوان يكي از مهمترين مباحث در زمينه دولت، حكمراني و توسعه مطرح بوده است (صادقی و همکاران، 1388: ص2).افزايش شهرنشيني نيز در سالهاي اخير افزايش بوروكراسي اداري را به همراه داشته است و همین امر راه را برای افزایش فساد هموار کرده است.ويل دورانت در كتاب «درسهاي تاريخ» ميگويد: «… نادرستي در ميان مردم و فساد در دولتها هميشه وجود داشته است…» يكي از نويسندگان به استناد متون باستاني مينويسد؛ «… حكومتها هميشه نگران سوء استفاده شخصي صاحب منصبان و كارگزاران دولتي از موقعيت و امتياز شغلي خود بودهاند». كاتيليا نخستوزير يكي از ايالات شمال هندوستان در حدود دو هزار سال پيش در يك نوشته به جا مانده از آرتاشاسترا ميآورد:
«همانگونه كه اگر ذره عسل يا سم بر نوك زبان فردي ريخته شود چشيدن آن اجتنابناپذير است امكان ندارد كسي با بيتالمال سر و كار داشته باشد و حداقل مقدار كمي از ثروت شاه را نچشد» (زرندی، 1391). او در اين کتاب علت اصلي پيدايش فساد در ميان کارکنان دولتي را تمرکز همه امکانات و منابع در دست حکومت ذکر کرده است (چاروسه، 1381). در سند مكتوب ديگري متعلق به 2300 سال پيش نخستوزير يكي از مناطق هند به نام چاندراگپتادر خصوص چهل روش مختلف در اختلاس و سوءاستفاده از منافع دولت هشدار ميدهد. در چين باستان به منظور افزايش مقاومت مسئولين در برابر وسوسه فساد مبلغي تحت عنوان «غذاي ضد فساد» به آنها ميپرداختند. ابن خلدون مورخ و جامعهشناس و متفكّر اسلامي در قرن چهاردهم ميلادي به فساد اداري توجه داشته و علت اصلي آن را علاقه شديد طبقات حاكم به زندگي تجملاتي عنوان ميكند. ابن خلدون ستم را ويران كنندهي عمران و اجتماع، و تجاوز به اموال مردم را مايهي نوميدي و از كار انداختن ابتكارها براي به دست آوردن ثروت ميداند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 36صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید