فرسودگی شغلی : فرسودگي شغلي ابتدا به عنوان مشكل اجتماعي مطرح شد نه به عنوان ساختار علمي بنابراين مفهوم اوليه فرسودگي شغلي به وسيله واقعگرايي شكل گرفت تا مفاهيم علمي در اين مرحله مقدماتي شكل گيري مفهوم، تمركز بر روي توصيفهاي باليني فرسودگي بود و بعد از آن، مرحله تجربي كه در آن تأكيد برتحقيقات سيستماتيك بر روي فرسودگي شغلي به خصوص ارزيابي اين پديده بود، شكل گرفت. از طريق اين دو مرحله بود كه تئوري هاي رشد يافته و مفهوم گسترده فرسودگي شغلي و چهار چوب هاي فرضي ديگر، يكپارچه شدند.مسلش و همكاران معتقدند پژوهشهاي مربوط به فرسودگي شغلي در دو مرحله جداگانه توسعه يافتهاند: 1) مرحله مقدماتي: در اين مرحله ماهيت كار مورد بررسي قرار گرفت و هدف آن ايجاد اصطلاح فرسودگي و توصيف اين پديده بود. اولين نوشتارها در اين مورد در اواسط دهه 1970 ميلادي در ايالت متحده به رشته تحرير در آمدند و به توصيف اين پديده پرداختند. 2) مرحله تجربي: در دهه 1980 ميلادي تحقيق در مورد فرسودگي به سوي پژوهشهاي تجربي منظم تغيير جهت داد.
استفاده فني و تخصصي از واژه فرسودگي كاري در اصل به فرويدنبرگر، يعني كسي كه اولين مطالب را در سال 1974 در باب اين مفهوم به رشته تحرير درآورد، برميگردد. فرسودگي كاري اساساً ناشي از استرس شغلي است. فشارهاي عصبي و رواني كه به اصطلاح استرس ناميده ميشوند در زندگي روزانه ما به وفور مشاهده ميشوند. بطور كلي تعاريف متعددي از استرس به عمل آمده است.وقتي فرد در شرايط و اوضاع احوالي قرار گيرد كه تحت فشار واقع شود، يا احساس ناراحت كنندهاي به او دست دهد، عصبي باشد، احساس ناكامي و تنش كند يا در تعارض و بلاتكليفي باشد، ميگوييم تحت فشار رواني است(ساعتچي 1370).استرس يا فشار رواني واقعه يا رويدادي است كه از نظر روانشناسي داراي خصوصيات تهاجمي است و مي تواند پيامدهاي عضوي به دنبال داشته باشد فرسودگي كاري عبارت است از يك فرآيند روانشناختي كه تحت شرايط استرس شغلي شديد حادث ميشود و خود را بصورت فرسودگي عاطفي- مسخ شخصيت و كاهش انگيزه، پيشرفت و ترقي نشان ميدهد (“ليبسون، ايوان سوئيچ، دانلي، 1994”).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:50 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید