استرس: اصطلاح استرس به قرن پانزدهم میلادی برمیگردد که بمعنای تنش یا فشار فیزیکی بکار رفت. در سال 1706 این اصطلاح برای توصیف سختی، دشواری یا بدبختی بکار برده شد و در اواسط قرن 19 به معنای فشار گسترس یافت و این فشار هم به معنای نیروی وارده بر بدن و هم روان مورد استفاده قرارگرفت(ربر 1985).مفهوم استرس اغلب با هانس سلیه همراه میشود، وی برای نخستین بار این اصطلاح را برای مجموعه خاص از علائم بکار برد. هانس در سال 1926 در هنگامیکه دانشجوی رشته پزشکی بود مشاهده کرد که موشهای که مواد سمی به آنها تزریق میشود علایمی مشابه افراد بیمار و آسیب دیده از خود نشان میدهند. وی نخست چنین نشانههایی را “سندرم رنجوری” نامید و سپس واژه “استرس” را برای این سندرم بکار برد. سلیه این اصطلاح را از فیزیک به عاریه گرفت. بنابراین استرس هنگامی رخ میدهد که یک نیرو با مقاومت مواجه شده و مواد مقاوم را دچار تغییر و دگرگونی سازد. “سندرم سازگاری عمومی” عنوانی است که سلیه برای تغییرات جسمانی که بوسیله استرس ایجاد میگردد بکار برد.
لازاروس (1978) با استفاده از توصیف های روانشناختی، استرس را بعنوان مجموعهای از متغیرهای وابسته به هم و فرآیندی که به میزان زیادی مشخص شده است، تعریف میکند که این پیوند یا وابستگی شخصی تصوری بوده و ویژگیهای خاص خود را داراست. بنابراین بخش عمدهای از واکنش فرد به استرس منوط به ارزیابی فرد از تواناییهای خود، چگونگی برخورد وکنترل موقعیتهای استرسزا و اهمیتی است که چنین رویارویی برای سلامتی فرد دارد (کاپلان وسادوک 1989). استرس فرآیند انطباق یا سروکار داشتن با محرکهایی پیرامونی است که این محرکها مخرب یا تهدیدانگیز بوده وکارکردهای فیزیکی یا روانی فرد را تحلیل میبرد (لازاروس و فالکمن). سربازی که در جبهه جنگ جراحاتی متحمل میشود، مادری که فکرآن پسر سرباز خود است، فقیری که گرسنگی میکشد، کاسبی که پیوسته نگران ارزان شدن قیمتهاست و تاجری که برای پول بیشتر تلاش میکند. همگی تحت استرس میباشند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 36صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید