<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری   عملکرد تحصیلی و اضطراب</span>
تاریخ انتشار:
28 سپتامبر 2021
دسته بندی:

– عملکرد تحصیلی: عملکرد تحصیلی (افت یا پیشرفت تحصیلی) تحت تأثیر ابعاد متعدد زیستی، روانی و اجتماعی قرار دارد. این عوامل در چهار گروه شامل عوامل مربوط به دانش‌آموز، خانوداه، مدرسه و دانشگاه و عوامل مربوط به اجتماع و محیط خارج از مدرسه دسته‌بندی می‌شوند. اهمیت تأثیر پیشرفت تحصیلی در سلامت روانی دانش‌آموزان به حدی‌است که برخی از متخصصان آن را حداقل تا نیمه‌ی دوم دوره نوجوانی معیار اساسی برای تشخیص عملکرد سالم دانسته‌اند. به عقیده آنان نوجوانانی که علی‌رغم برخورداری از هوشبر طبیعی کارکرد رضایت‌بخشی در مدرسه نداشته باشند، مسائل روانی قابل‌ملاحظه‌ای نشان خواهند داد. پیشرفت تحصیلی را به عنوان شاهدی برای سلامت روانی دانش‌آموزان ارزیابی نموده‌اند. موفقیت یا شکست تحصیلی همان‌طوری که از عواملی مانند نظام آموزشی، سازمان مدرسه و عوامل آن و نیز خانواده و ویژگی‌های شخصی و فردی دانش‌آموزان ریشه می‌گیرد، پیامدهای مختلفی را نیز در ابعاد اجتماعی و فردی برجای می‌گذارد. عوامل متعددی از قبیل بهره هوشی، مدرسه، بهداشت، انگیزه، پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده، جامعه و معیارهای ارزشی و اخلاقی آن، عزت نفس دانش‌آموزان، تشویق و تنبیه دانش‌آموزان همگی می‌توانند بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان اثر بگذارند.

تشویق و تنبیه از جمله عوامل مهم تأثیرگذار بر کیفیت فعالیت‌ها و عملکرد تحصیلی شناخته شده اند. طبق تحقیقات روان‌شناسی معلوم شده است که تنها عامل پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، هوش نیست و عوامل دیگری نیز در پیشرفت تحصیلی سهیم هستند مانند تشويق و تنبيه. تنبيه پديده اي است كه دانشمندان تعليم و تربيت و بزرگان ديني آن را كاملاً نفي نموده اند و در مواردي به عنوان يك ابزار اما به صورت خفيف و حساب شده جهت تغيير رفتار فرد و يا به منظور جلوگيري از بروز و ظهور رفتارهاي سوء آن را تجويز نموده اند. ویل‌دورانت معتقد است: خرده‌گیری روح را فلج می‌کند، درحالی‌که تشویق به سلول‌ها نیرو می‌دهد و دشوارترین کارها را به پیروزی تبدیل می‌کند. بندورا و والنرز (1963) معتقدند: کسانی که شاهد تنبیه افراد توسط دیگران بوده‌اند در مواقع و مکان‌های دیگر خود به تنبیه دیگران اقدام کرده‌اند. بندورا گزارش داده است دانش‌آموزانی که شاهد تنبیه شدن دانش‌آموزان دیگر بوده‌اند بعدها خود رفتار تنبیه شده را تقلید کرده‌اند. این حائز اهمیت است که فرد بداند تنبیه در جمع، اثرات تخریبی دارد(ترجمه مهشد یاسایی).

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:25 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0