شرکت تعاونی:یکی از شرکتهای تجاری نام برده شده در ماده 2 قانون تجارت است که البته با توجه به جایگاهی که بخش تعاونی در قانون اساسی به خود اختصاص داده، میتوان شرکت تعاونی را شرکتی متمایز از سایر شرکتها دانست که دارای قوانین اختصاصی و ساختاری تقریباً منحصر به فرد میباشد. شرکتهای تعاونی با انباشت سرمایههای کوچک و بیشتر پراکنده، به فعالیتهای اقتصادی دست میزنند و با افزایش سهم اقشار کم درآمد در تولید جامعه، توزیع مناسب درآمد را سبب میشوند و از نابرابریهای اجتماعی میکاهند. این مهم اینگونه به دست میآید که تعاونیها اغلب با افراد بیشتری تشکیل میشوند و سهامداران نمیتوانند سهام بیش از اندازه داشته باشند و چون سهام، دارایی افراد شناخته میشود، میتوان به توزیع مناسبتر داراییها با این رویکرد امیدوار بود. بنابراین میتوان گفت شرکتتعاونی شرکتی است که برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف پیشبینی شده در قانون بخش تعاونی و قانون اساسی،
با هدف رسیدن به وضع اقتصادی و اجتماعی بهتر اعضا از طریق مشارکت اعضا میباشد. لذا حضور در شرکتهای تعاونی برای افراد گوناگون فرصتی است که افزون بر حضور در عرصهی فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و رفع نیازهای خود، حس مشارکت و حق تعیین سرنوشت را نیز تجربه کنند.در نظریه پردازیهای اقتصادی، سازمانهای تعاونی، که نمونههایی از آنها در دههی سالهای 1330 توسط کارشناسان اصل چهار در ایران معرفی و راه اندازی شد، نهادهایی هستند که به جای تأکیدگذاری بر عامل سرمایه( که در نظام بازار آزاد حاکم است ) نتیجهی فعالیت را عمدتاً به عاملان تولید، توزیع و تجارت برگشت میدهند. در واقع نهضت تعاونی یکی از نقاط ضعف اصلی در “نظام بازار” را که توزیع نابرابر درآمدها و مالاً ثروت در جامعه است، تصحیح و تعدیل میکند. به علاوه، تعاونیها بر پایهی حرکتهای آرام مردمی و تشکلهای داوطلبانه و جوشیده از بطن جامعه، تشکیل می شوند و با حکومتهای مدنی مردم سالار که دموکراسی نامیده میشوند، هماهنگی دارند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 60صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید