مذهب: مذهب در لغت به معنای کیش، طریقت و مسئولیتی است که معطوف به امر مقدس در دو بعد دینآشنایی و دینباوری میشود. نگرش دینی، نگرش به امور ماورایی است که به موجب آن مشکلات روحی حل گشته و احراز و تقویت آن موجب یگانگی، ثبات، استمرار و پایداری فرد در جامعه میشود (آرون، 1989؛ به نقل از ضیایی، 1392).مجموعه دین از دو بخش تشکیل شده است:1.آموزه ها و گزاره های اعتقادی (هست ها /اصول).2.دستورهای عملی ، اخلاقی وارزشی که بر پایه آموزه های اعتقادی استوار شده اند.(بایدها/ فروع).مقولهی مهم و اساسی دین، سابقهای به امتداد تاریخ بشر و گستردگیای به پهنای جهان دارد. طول و عرض زمان را همراهی کرده به نحوی که هیچ دورانی و هیچ مکانی نبوده که حقیقت دین حضور و ظهور نداشته باشد. دین همراه انسان است، و بشر از آغاز آفرینش نیاز به دین را همواره در خویشتن احساس میکرده و با عطش فطری در پی آن میرفته تا با رسیدن به زلال آن، این عطش را برطرف، و خود را سیراب کند.
از اینرو جامعهشناسان و مردمشناسان با اینکه درگذشته از انسان به موجودی «مستوی القامه» و ابزارساز و سیاستورز یاد میکردند، اما امروزه از او بهعنوان موجودی دینورز سخن میگویند. زیرا محققان با پژوهشهای تاریخی خود، هیچ قومی از اقوام بشر را نیافتهاند که صاحب نوعی دین نبوده باشند. چنانکه جدیدترین پژوهشهای جامعهشناختی، بیش از 95 درصد انسانها را معتقد به خداوند و متدین به دینی از ادیان میداند. و این واقعیت مردودکنندهی این نظریه است که با پیشرفت اجتماعی و پیشرفت رفاه مادی، دین و اندیشهی دینی انحطاط مییابد. نتیجهاش این است که انسان، دارای سرشت و فطرت دینی است و هویت بافت وجودی او در متن خلقت با دین عجین شده است.حضرت آیتالله خامنهای، پس از تبیین اهمیت عینی سبک و فرهنگ زندگی، به مبانی کارگشای این مبحث از منظر اسلام پرداختند و تأکید کردند: «اسلام، خردورزی، اخلاق و حقوق را مایههای اصلی فرهنگ صحیح میداند و ما نیز باید به طور جدی به این مقولات بپردازیم وگرنه پیشرفت اسلامی و تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.»
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 76صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید