سرمایه اجتماعی: امروزه در كنار سرمايههاي انساني، مالي و اقتصادي، سرمايه ديگري به نام سرمايه اجتماعي مورد بهرهبرداري قرار گرفته است. اين مفهوم به پيوندها و ارتباطات ميان اعضاء يك شبكه به عنوان منبعي با ارزش اشاره دارد كه با خلق هنجارها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف اعضاء ميشود. مانند بسياري از مفاهيم علوم اجتماعي، تعريف سرمايه اجتماعي نيز تا حدودي مسألهساز ميباشد و به همين دليل در مورد سرمايه اجتماعي تعاريف متعددي وجود دارد. بطور مثال آن ويژگي كه پاتنام بيشتر بر آن تأكيد دارد، قابليت شبكهها و هنجارها در ايجاد و تسهيل منافع جمعي و تسهيل همبستگي و همكاري براي منافع دوسويه است (Putnam, 1993). به باور پاتنام (1993) در حالي كه سرمايه فيزيكي به كالاهاي فيزيكي و سرمايه انساني به داراييهاي افراد اشاره ميكند، سرمايه اجتماعي به پيوندهاي ميان افراد- شبكههاي اجتماعي، هنجارهاي روابط متقابل و قابليت اعتماد حاصل از اين دو-اشاره دارد. وولكاك (Woolcock, 2001) شبكههاي ارتباط و هنجارهايي كه مردم را قادر ميسازد به صورت جمعي فعاليت كنند را سرمايه اجتماعي ميداند. در مقابل در دسته دوم تعاريف، از سرمايه اجتماعي به عنوان منبعي كه در جهت منافع افراد به كار ميافتد، ياد ميشود. سرمايه اجتماعي به منابع قابل دسترس در درون ساختارهاي اجتماعي از قبيل اعتماد، هنجارهاي روابط متقابل و كمك متقابل كه افراد را براي انجام كنش جمعي آماده ميكند، اشاره دارد و به عنوان محصول فرعي روابط اجتماعي و درگيري مدني در سازمانهاي رسمي و غيررسمي ظهور ميكند.
سرمایه اجتماعی را به عنوان جمع منابع بالفعل و بالقوه موجود در درون، قابل دسترس از طریق، و ناشی شده از شبکه روابط یک فرد یا یک واحد اجتماعی تعریف میکنند(Nahapiet & Ghoshal, 1998) مفهوم سرمایه اجتماعی در تحقیقات سازمان و جامعه بمنظور تشریح نقش منابع رابطهای درون روابط شبکهای شامل فعالیتهای مدیریت دانش و تقابل منابع بکار میرود. مطالعات اخیر مدیریت دانش از سرمایه اجتماعی بعنوان یک تسهیل کننده در اشتراک و ایجاد دانش سازمانی نام میبرند(Chang & Chuang, 2011; Inkpen & Tsang, 2005; Wasko & Faraj, 2005; Yang & Farn, 2009).سرمایه اجتماعی یک عامل چندبعدی (Koka & Prescott, 2002; Moran, 2005) شامل ابعاد شناختی، رابطهای و ساختاری میباشد (Nahapiet & Ghoshal, 1998). بعد ساختاری سرمایه اجتماعی به الگوي روابط ارتباطات بين افراد اشاره دارد. این بعد بر ویژگیهای ساختاری روابط بین افراد تمرکز دارد، يعني، شما به چه كساني و چگونه دسترسي داريد (Ahuja, 2000; McFadyen & Cannella, 2004). بعد رابطهاي سرمايه اجتماعي توصيفكننده نوعي روابط شخصي است كه افراد با يكديگر بخاطر سابقه تعاملاتشان برقرار ميكنند. مهمترين جنبههاي اين بعد از سرمايه اجتماعي عبارتند از: اعتماد، هنجارها، الزامات و انتظارات و هويت.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 30صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید