<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری سرمایه اجتماعی13</span>
تاریخ انتشار:
3 ژانویه 2022
دسته بندی:

سرمایه اجتماعی: امروزه در كنار سرمايه­هاي انساني، مالي و اقتصادي، سرمايه ديگري به نام سرمايه اجتماعي مورد بهره­برداري قرار گرفته است. اين مفهوم به پيوندها و ارتباطات ميان اعضاء يك شبكه به عنوان منبعي با ارزش اشاره دارد كه با خلق هنجارها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف اعضاء مي­شود. مانند بسياري از مفاهيم علوم اجتماعي، تعريف سرمايه اجتماعي نيز تا حدودي مسأله­ساز مي­باشد و به همين دليل در مورد سرمايه اجتماعي تعاريف متعددي وجود دارد. بطور مثال آن ويژگي كه پاتنام بيشتر بر آن تأكيد دارد، قابليت شبكه­ها و هنجارها در ايجاد و تسهيل منافع جمعي و تسهيل همبستگي و همكاري براي منافع دوسويه است (Putnam, 1993). به باور پاتنام (1993) در حالي كه سرمايه فيزيكي به كالاهاي فيزيكي و سرمايه انساني به دارايي­هاي افراد اشاره مي­كند، سرمايه اجتماعي به پيوندهاي ميان افراد- شبكه­هاي اجتماعي، هنجارهاي روابط متقابل و قابليت اعتماد حاصل از اين دو-اشاره دارد. وولكاك (Woolcock, 2001) شبكه­هاي ارتباط و هنجارهايي كه مردم را قادر مي­سازد به صورت جمعي فعاليت كنند را سرمايه اجتماعي مي­داند. در مقابل در دسته دوم تعاريف، از سرمايه اجتماعي به عنوان منبعي كه در جهت منافع افراد به كار مي­افتد، ياد مي­شود. سرمايه اجتماعي به منابع قابل دسترس در درون ساختارهاي اجتماعي از قبيل اعتماد، هنجارهاي روابط متقابل و كمك متقابل كه افراد را براي انجام كنش جمعي آماده مي­كند، اشاره دارد و به عنوان محصول فرعي روابط اجتماعي و درگيري مدني در سازمان­هاي رسمي و غيررسمي ظهور مي­كند.

سرمایه اجتماعی را به عنوان جمع منابع بالفعل و بالقوه موجود در درون، قابل دسترس از طریق، و ناشی شده از شبکه روابط یک فرد یا یک واحد اجتماعی تعریف می­کنند(Nahapiet & Ghoshal, 1998) مفهوم سرمایه اجتماعی در تحقیقات سازمان و جامعه بمنظور تشریح نقش منابع رابطه­ای درون روابط شبکه­ای شامل فعالیت­های مدیریت دانش و تقابل منابع بکار می­رود. مطالعات اخیر مدیریت دانش از سرمایه اجتماعی بعنوان یک تسهیل کننده در اشتراک و ایجاد دانش سازمانی نام می­برند(Chang & Chuang, 2011; Inkpen & Tsang, 2005; Wasko & Faraj, 2005; Yang & Farn, 2009).سرمایه اجتماعی یک عامل چندبعدی (Koka & Prescott, 2002; Moran, 2005) شامل ابعاد شناختی، رابطه­ای و ساختاری می­باشد (Nahapiet & Ghoshal, 1998). بعد ساختاری سرمایه اجتماعی به الگوي روابط ارتباطات بين افراد اشاره دارد. این بعد بر ویژگی­های ساختاری روابط بین افراد تمرکز دارد، يعني، شما به چه كساني و چگونه دسترسي داريد (Ahuja, 2000; McFadyen & Cannella, 2004). بعد رابطه­اي سرمايه اجتماعي توصيف­كننده نوعي روابط شخصي است كه افراد با يكديگر بخاطر سابقه تعاملات­شان برقرار مي­كنند. مهم­ترين جنبه­هاي اين بعد از سرمايه اجتماعي عبارتند از: اعتماد، هنجارها، الزامات و انتظارات و هويت.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات: 30صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0