سرماية فكــري: امروزه همه ميدانند که اينترنت و شبکة جهانگستر وب، پيامآور ظهور دورة جديدي بنام عصر دانش و وداع با عصر صنعتي است. در عصر صنعتي که در دهة 1890 آغاز گرديد بر توليد و توزيع انبوه تأکيد ميشد. اما در عصر دانش، آنچه که موجب موفقيت تجارت و صنعت ميشود، دانش بشر است. اين دارايي نامشهود به عنوان سرماية فکري شناخته ميشود و گسترش سرماية فکري، حوزة حياتي ايجاد منفعت است. نتايج حاصل از بسياري از تحقيقات دربارة نقش و اهميت سرماية فكري در رشد و توسعة سازمانها و بعضاً رشد جوامع بشري، بر اين نكته تأكيد دارد كه هيچ جامعهاي توسعه نيافته است، مگر آنكه به توسعة سرماية فكري خود پرداخته باشد. امروز محققان پي بردهاند كه سرماية فكري، عامل باارزش و سرمايهاي بيپايان در جهت رشد و توسعة سازمانها و كشورها هستند. طوري كه طي نيم قرن گذشته بخش قابل توجهي از پيشرفت كشورهاي توسعه يافته مرهون تحول در سرماية فكري آنها بوده است. اگر در گذشته كار، سرمايه و زمين عوامل اصلي توليد به حساب ميآمدند، امروزه تغييرات فناوريها، فاكتورهاي نيروي انساني و افزايش بهرهوري به عنوان عوامل رشد تلقي ميشوند. تجارب ارزنده سازمانهاي موفق و پيشرو دربارة سرماية فكري، مبين اهميت سرمايههاي انساني شاغل در آن سازمانهاست. آنها عظمت و بزرگي سازمان خود را به اندازة كساني ميدانند كه برايشان كار ميكنند،
محور اصلي رشد كسب و كار خود را بر مبناي كاركنان خود بنا نهادهاند، انسان را سرچشمة تمامي خلاقيتها، نوآوريها، تواناييها و زيباييها ميدانند و معتقدند چنانچه فضا و شرايط براي انسان شاغل در سازمان فراهم شود، تواناييهاي او شكوفاتر و متجلي ميشود اين گونه سازمانها كاميابي يا شكست سازمان يا مؤسسه خود را به ميزان سرماية فكري خود نسبت ميدهند و در نهايت بر اين اعتقادند كه اگر سازماني شايستگي حفظ سرماية فكري خود را نداشته باشد يا افرادي را براي حفظ ارزشها و برترينهاي خود انتخاب نكند، به آرامي به افول كشيده خواهد شد.در راستاي تبيين نقش و مفهوم سرماية فكري موضوع مهم آن است که ما فاقد يک سيستم سنجش قابل مقايسه هستيم که ما را قادر سازد تا به افراد به همان اندازهاي توجه کنيم که به مسائل مادي توجه ميکنيم. تعدادي از شرکتهاي بينالمللي، متخصصان و مشاوران شروع به بررسي کردن روشهاي متعددي براي شناسايي، اندازهگيري و گزارشدهي سرماية فکري درون سازمانها کردهاند. طي اين روند، نسلهاي جديدي از گزارشهاي حسابداري داخلي و خارجي درون سازمان ها پديدار شدهاند. نتايجي که از گزارشدهي سرماية فکري به دست ميآيد، شامل بهبود روحية کارکنان، جابجايي کمتر کارکنان، افزايش سرمايهگذاري در توسعة سرماية فکري، ارزشمند قلمداد کردن سرماية فکري شرکت به وسيله کارکنان عالي رتبه نسبت به قبل و درك بهتر فاکتورهاي اصلي است که براي توسعه و رشد مستمر، حياتي هستند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:38 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید