سبک رهبري: سبک رهبري ديد کلي مديريت در انجام وظايف کارکردهاي تصميم گيري ، روشهاي ايجاد انگيزش و الگوهاي ارتباطي مي باشد(“لامينگوبيسانت1988).پس از جنگ جهاني دوم تحقيقات متعددي به منظور تعيين الگوها يا شيوه هاي موثر و مطلوب رهبري به عمل آمد(اقتداري, 1363). نظريه هايي که درمورد سبک رهبري مدير مطرح شده اند بسيارند ، ولي مي توان آنها رابه طور کلي در دو گروه نظريه هاي رفتاري رهبري و نظريه هاي اقتضايي خلاصه نمود .در اين گروه از نظريات صاحب نظران به دنبال اين هستند که دريابند سبک و روش رهبري چگونه است و رهبران در برخورد با پيروان از چه شيوه هايي استفاده مي کنند . در اينجا مطالعاتي چند در اين زمينه مورد بررسي قرار مي گيرد .شيوه هايي که رهبران براي ايجاد انگيزش اعمال مي کنند متفاوت است و اين شيوه ها به طور کلي به دو دسته مثبت و منفي تقسيم مي شوند(كيت ديويس ، 1356) . اين تقسيم بندي از تفاوت نگرش رهبر نسبت به ديگران حاصل مي شود . نگرش يا شيوه تفکر باعث مي شود رهبر بدون تجزيه وتحليل حقايق در موقع تصميم گيري عمل نمايد.رهبران مثبت معمولاً روي استفاده از روش هاي انگيزش مثبت تکيه مي کنند . استفاده از ابزارهاي تشويقي و نويد ارضاء ساير نيازهاي کارکنان انگيزش مثبت تلقي مي شوند . مديري که فراهم آوردن امکانات ارضاي نياز افراد رابه کار تشويق مي نمايد . به نحوي که در جهت هدفهاي سازمان فعاليت نمايند از سبک رهبري مثبت استفاده کرده است و اين سبک اساساً بر پاداشهاي مادي و معنوي استوار است.
رهبران منفي به استفاده از روشهاي انگيزشي منفي و با استفاده از ابزار تنبيهي و تهديدي در افراد ايجاد انگيزش مي نمايند . رهبران منفي روش سلطه جويي و تفوق بر کارکنان را اعمال مي کنند(ايرانژاد باريزي و ساسان گهر ، 1380) . آنان براي وادار کردن کارکنان به کار از حربه هايي مانند توبيخ و توهين در حضور ديگران برکناري از خدمت ، کسر حقوق براي مدت معين و اخراج از خدمت استفاده مي کنند .سبک متمرکز ديگر رهبري مربوط به نحو استفاده از قدرت است . در اين زمينه مطالعاتي مرسوم به مطالعات رهبري“آيوا” توسط “لي پيت” و “وايت در اواخر دهه 1930 انجام شد و سه سبک استبدادی “دمکراتيک” و “بي بندوبار” ب ا يکديگر مقايسه شدند . هر يک از اين سبکها به شرح ذيل قابل توصيف مي شوند:رهبر مستبد شخصي است که دستور مي دهد و انتظار دارد اوامرش مورد قبول واقع شود . اختيارات و تصميم گيري وي متمرکز است و چهارچوب کار را براي زير دستان تعيين مي کند(ايرانژاد باريزي و ساسان گهر ، 1380) .
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 33صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید