حاكميت شركتي: گرچه موضوعهای حاکمیت شرکتی مدت زیادی است که وجود دارند، ولی توجه پژوهشگران در سه دهه اخیر را بیش از پیش به خود جلب کردهاند (اوكپارا2011).بررسی ادبیات موجود نشان میدهد که هیچ تعریف مورد توافقی در مورد حاکمیت شرکتی وجود ندارد. تعریفهای موجود از حاکمیت شرکتی در طیفی وسیع قرار میگیرند. دیدگاههای محدود در یکسو و دیدگاههای گسترده در سوی دیگر طیف قرار دارند. در دیدگاههای محدود، حاکمیت شرکتی به رابطه شرکت و سهامداران محدود میشود. این الگو در قالب نظریه نمایندگی10 بیان میشود. در آن سوی طیف، حاکمیت شرکتی را میتوان به صورت شبکهای از روابط در نظر گرفت که نهتنها میان شرکت و مالکان آنها (سهامداران) بلکه میان شرکت و تعداد زیادی از ذینفعان از جمله کارکنان، مشتریان، فروشندگان، دارندگان اوراق قرضه و… وجود دارد. چنین دیدگاهی در قالب نظریه ذینفعان دیده میشود. با توجه به تعاریف متنوع در زمینه حاکمیت شرکتی، در ادامه بحث چند مورد از تعاریف ارائه شده، ذکر میشود حاکمیت شرکتی را بهعنوان روشی که سازمانها مدیریت میشوند و نوع پاسخگویی مدیران به مالکان، تعریف میکند.
هارت بیان میکند که حاکمیت شرکتی زمانی در یک سازمان مطرح میشود که دو شرط وجود داشته باشد؛ اول اینکه یک مسئله نمایندگی یا تضاد منافع بین اعضای سازمان- مدیران، مالکان، کارکنان یا مشتریان- وجود داشته باشد و دوم اینکه هزینههای معاملاتی طوری هستند که این مسئله نمایندگی، با یک قرارداد حل نمیشود (كاراجييورگوس و ديگران).فدراسیون بینالمللی حسابداران 11 در سال 2004 حاکمیت شرکتی را چنین تعریف کرده است:“حاکمیت شرکتی عبارت است از تعدادی مسئولیتها و شیوههای به کار برده شده توسط هیئت مدیره و مدیران موظف با هدف مشخص کردن مسیر استراتژیکی که تضمینکننده دستیابی به هدفها، کنترل ریسکها و مصرف مسئولانه منابع است”رو (2004)، حاکمیت شرکتی را به عنوان ارتباط بین هیئتمدیره، مدیران ارشد و سهامداران تعریف میکند. نهادهای حاکمیت شرکتی، سازوکارهای مکرری هستند که اختیار را بین این سه گروه تقسیم میکند و تصمیمهای گرفتهشده در سازمان را تحت تاثیر قرار میدهند و تعدیل و کنترل مینمایند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 34صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید