امید: براي اميد تعاريف متعددي ارئه شده است. نيرويي لازم براي زندگي اي پويا(نووتني1989)؛ اهميت حمايت شدن از سوي ديگران(بلند و دارلينگتون2002)؛ برقراري ارتباط نزديک با ارزش هاي شخصي و اهداف(هاملستين و روث،2002)؛ توان دنبال کردن کارهاي روزانه(چرانک، استانگليني و اسلاد2008) و اميد را اساس پشتكار افراد دانسته اند(اسنايدر، لاپوينته، کراسون و ايرلي،1998). فرانك(1968-1975) اميد را بهعنوان يك فرايند مشترك در رويكرد درماني مفهومسازي کرد(لاينلي و ژوزف،2004). بروينكس و ماله (2005)، پايرو (1994) و ارنست بلاچ (1986) نشان دادند كه در واقع اكثر مردم اميد را بهعنوان يك هيجان توصيف ميكنند(بهاري، 1390). اوي ريل، كاتلينو چاون(2004) اين مفهوم را حالت شناختي تعريف كرده و بيان ميكنند وقتي اهداف داراي ويژگيهاي دستيافتني، تحت كنترل، مهم، جامعهپذير و اخلاقي باشند، اميد شكل ميگيرد(به نقل از اسنايدر، شان و لوپز،2007).زير بناي فکري نظريه اميد، به آثار ارائه شده از سوي کاتلين و چان1990) و استوتلند) بر مي گردد که در آن، اميد به عنوان انتظار فرد براي موفقيت در دستيابي به هدف، تعريف شده است. اين انتظار، خود داراي دو بُعد گذرگاه و عامل است؛ يعني عامل + گذرگاه = اميد(اسنايدر،2000).
اسنايدر؛ اميد را سازه اي شامل دو بعد دانسته است، يكي توانايي طراحي گذرگاه هايي به سوي هدف هاي مطلوب با وجود موانع، و ديگري توانايي ايجاد انگيزه براي شروع و تداوم حركت در اين گذرگاه ها(کار، 1385). همان طور كه در اين تعريف، مشخص است، نظريۀ اميد اساس نظريه هاي شناختي است؛ به ديگر سخن، فرايندي شناختي است كه تبعاتي هيجاني دارد(اسنايدر، 2002)؛ بنابراين، طبق اين نظريه، اميد يک هيجان انفعالي نيست كه تنها در لحظه هاي تاريک زندگي پديدار شود بلكه فرايندي شناختي است كه افراد به وسيله ي آن به صورت فعال براي دست يابي به اهدافشان تلاش مي كنند. از نظر اسنايدر، اميد فرايندي است كه طي آن، فرد هدف هاي خود را تعيين مي كند، راه كار هايي براي رسيدن به آن ها مي سازد و انگيزۀ لازم را براي اجراي اين راه كار ها ايجاد و در طول مسير حفظ مي کند( اسنايدر، 1994).نظريه ي اميد بر مبناي ضرورت هدف ها بنا شده و هدف، يكي از ابعاد كليدي اين نظريه است. تقريبا تمام آنچه يک فرد انجام مي دهد، به سمت دست يابي به هدفي است و شامل هر چيزي است كه خود فرد مايل است به آن برسد و آن را انجام دهد، يا اينكه آن را تجربه يا ايجاد كند.
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 45صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید