<span itemprop="name">ادبیات و مبانی نظری اعتماد سازمانی</span>
تاریخ انتشار:
19 اکتبر 2021
دسته بندی:

اعتمادسازمانی : واژه‌ای است که در هاله‌ای از ابهامات مفهومی قرار گرفته است. زیرا به عنوان محوری اصلی در جامعه‌‌شناسی، به اندازه‌ي سایر مباحث بدان توجه نشده است  با اين حال اعتماد در تمام تعاملات اجتماعي حضور دارد. اعتماد براي زندگي بشر و روابط او امري اساسي است. اعتماد پايه‌اي است كه افراد، زوج‌ها، دوستان، شركاء و ملت‌ها مي‌توانند زندگي‌ها و همكاري‌هاي معني‌دار و رضايت بخش و رشد روز افزون‌شان را روي آن بنا نهند. هر چه وابستگي متقابل در اين روابط بيش‌تر باشد، اهميت اعتماد براي آن‌ها حياتي‌تر است . از اين رو مي‌توان گفت كه اعتماد در شكل‌گيري و حفظ روابط اجتماعي نقش مهمي بازي مي‌كند چرا كه وقتي اعتماد افزايش مي‌بايد، سرعت بيش‌تر مي‌شود و هزينه‌ها كاهش مي‌يابند و وقتي اعتماد كاهش مي‌يابد، سرعت كم مي‌شود و هزينه‌ها افزايش پيدا مي‌كنند.برخی از صاحب‌نظران مدعی هستند که اعتماد نوعی ساز و کار انسجام دهنده است که وحدت را در سیستم‌های اجتماعی ایجاد و حفظ می‌کند و به مثابه‌ي پدیده‌ای است تسهیل‌گر که باعث بهره‌وری بیش‌تر سازمان‌ها می‌شود. اعتماد، به عملکرد اثربخش منجر می‌شود زیرا تبادل اطلاعات مرتبط و متناسب بین شهروندان و سازمان‌ها را تشویق می‌کند .

امروزه اغلب ما موافق این تعبیر هستیم که وجود اعتماد مولفه اصلی تمامی روابط اجتماعی پایدار است. هم‌چنین دلایل اجتماعی متعددی وجود دارند که موجب می‌شود بستگی و مناسبت عوامل فرهنگی و به خصوص مساله اعتماد بارز شوند. اعتماد بر تمامی روابط انسانی حضوری دائمی و اجتناب ناپذیر دارد و بدون عنصر اعتماد و معنای مشترک، برقراری روابط اجتماعی پایدار امکان پذیر نیست.هم‌چنين يكي از نيازهاي اساسي كاركنان در سازمان، برقراري ارتباط ميان آنان و مدير است. وجود سطوح بالاي اعتماد در سازمان باعث ايجاد هزينه‌هاي پايين ارزيابي و ديگر مكانيزم‌هاي كنترل خواهد بود و كاركنان خود را كنترل و داراي انگيزه‌هاي دروني خواهند بود. با توجه به اين كه ايجاد اعتماد، موجب اثربخشي سازمان و كاهش هزينه‌هاي ارزيابي و كنترل مي‌شود، بنابراين ضرورت شناسايي عواملي كه باعث ايجاد اعتماد مي‌شود نيز ضروري است . چرا كه اعتماد در يك جامعه مانند شيرازه‌اي است كه افراد يك جامعه را به هم پيوند مي‌دهد و از انفصال و پراكندگي آن‌ها جلوگيري مي‌كند. در بررسي انحرافات و مسائل اجتماعي، اعتماد مقوله‌اي حائز اهميت است و ريشه‌ي بسياري از مسائل و انحرافات در يك جامعه را مي‌توان در بي‌اعتمادي افراد به يكديگر، و بي‌اعتمادي به ساختار سياسي جامعه، پيدا كرد. به همين منظور بديهي است تا ابتدا به معنا و مفهوم اعتماد پرداخته شود.

مشخصات

نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.

تعداد صفحات:  28 صفحه فایل WORD

مقدمه: دارد

مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد

منابع: دارد

در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Email: bobook.team@gmail.com

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0