جو سازمانی: اصطلاح وسیعی است که به ادراک کارکنان از محیط عمومی کار در سازمان اطلاق میشود و متأثر از سازمان رسمی، غیر رسمی، شخصیت افراد و رهبری سازمانی است. در واقع جو یک سازمان تقریباً میتواند به عنوان شخصیت سازمان در نظر گرفته شود؛ یعنی نسبت جو به سازمان، مثل نسبت شخصیت به فرد است. هر یک از نظریهپردازان از دیدگاه خاص خود به مفاهیمی همچون جو سازمانی و رضایت شغلی مینگرند. در مورد مفهوم جو سازمانی که در اواخر دهه شصت متداول و رایج شد، ایوانزمیگوید: «جو سازمانی به هویت جامع سازمان اشاره دارد و اجماعی است از احساسات و ادراکاتی که افراد راجع به محیط کاری و در محل اشتغال خود دارند».از دیدگاه هالپین و کرافت “ویژگیهای درونیای که یک سازمان را از سازمان دیگر متمایز میسازد و روی رفتار افراد آن تأثیر میگذارد، جو سازمانی نامیده میشود. این جو سازمانی به وسیلهی ادراک کارکنان و توصیفهای آنان از ویژگیهای درونی سازمان سنجیده میشود”. صاحبنظران رفتار سازمانی، زیرمقیاسهایی را برای جو سازمانی در نظر گرفتهاند که از آن جمله میتوان به سوسمان و دیب اشاره کرد که هدف، نقش، پاداش، رویهها و ارتباطات را به عنوان زیرمقیاسهای جو سازمانی برشمردهاند.
تعریف رضایت شغلی را میتوان به تلاش کلاسیک که در سال 1935 توسط رابرت هاپاک تعریف شد، نسبت داد. وی دربارهی پیچیدگی رضایت شغلی هشدار داد و آن را به عنوان ترکیبی از موارد روانشناختی، فیزیولوژیک و محیطی که باعث میشود شخص اظهار نماید که “من از شغل خود رضایت دارم تعریف کرده است” (هوی و میسکل، 1978). در حالی که لوین معتقد است که رضایت شغلی به میزان علاقهی افراد نسبت به شغلشان اشاره دارد (لوین، 1995). آرمسترانگ (1993) نیز رضایت شغلی را نشاندهنده نگرش و احساس افراد به کارشان میداند و اظهار میدارد: نگرش مطلوب نسبت به کار نشاندهندهی رضایت شغلی و نگرش نامطلوب و منفی حاکی از عدم رضایت شغلی است (مظفری، 1375).در رابطه با زیرمقیاسهای رضایت شغلی نیز اسمیت، کندال و هیولین (1969) پنج بعد اساسی در کار که نشاندهنده ویژگیهای احساس افراد نسبت به کارشان و نیز دربرگیرنده ماهیت شغل، پرداخت، فرصتهای پیشرفت و ترقی، سرپرستان و همکاران است، معرفی کردهاند (همان منبع).
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:65 صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید