صادرات:در لغت به معنای کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر است. جا به جایی در داخل کشور یا از داخل به خارج هر دو مشمول این تعریف است.به عنوان یک اصطلاح گمرکی در گمرک صادرات عبارت است از: خروج کالا از قلمرو گمرکی.
صادرات را میتوان چنین تعریف کرد: فروش یا عرضه خارجی کالاها و خدمات یک کشور به کشورهای دیگر در ازای دریافت کالاها، خدمات، ارز، طلا، تسویه بدهیها یا به منظور کمکهای بلاعوض، تعمیر، تکمیل یا شرکت در نمایشگاهها (حسینی،1391، ص3).اهمیت صادرات: از صادرات به عنوان موتور رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه یاد میشود. یکی از مسائل اقتصادی مهم که امروزه بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان هستند، کسری در تراز پرداخت خارجی و کمبود ارز است. گرچه راههای متعددی برای تأمین کسری ارز وجود دارد، اصولیترین و مناسبترین راه، افزایش صادرات است .
منافع صادرات همواره مورد توجه اقتصاد دانان بوده است.
صادرات از طریق تأثیر مطلوب بر کارایی و تخصیص منابع، صرفههای ناشی از مقیاس، تغییرات تکنولوژیکی، ایجاد اشتغال و بهرهوری کل عوامل در تسریع رشد و توسعه اقتصادی بسیار مؤثر است (رحمان، 1378: ص 3). با گسترش صادرات، تشکیلات تجاری و نیز اقتصاد، به کشفهای جدید در مدیریت اقتصادی، بهبود تکنولوژی وشیوههای بهتر تولید تشویق میشوند و بنابراین فرصتهایی که پیش از آن نادیده گرفته میشدند، به منابع اصلی برای رشد اقتصادی تبدیل میشوند.صادرات هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم بر رشد اقتصادی مؤثر است که از جمله اثرات مستقیم آن؛ ارزآوری برای واردات کالاهای سرمایهای مورد نیاز برای رشد اقتصادی کشور، بهرهگیری از صرفههای ناشی از مقیاس و تشویق سرمایهگذاری در بخشهایی که اقتصاد کشور در آن از مزیت نسبی برخوردار است، اما اثرات غیر مستقیم رشد صادرات را میتوان در جذب سرمایههای خارجی به سوی صنایع مرتبط با صادرات کلیدی کشورها عنوان کرد. همچنین رشد صادرات، انتقال تکنولوژی به بنگاههای داخلی صادراتی، برای حفظ قدرت رقابت در بازارهای بینالمللی را تشویق میکند .
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات: 20صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید