آیندهپژوهی: بشر سالهای آغازین هزاره سوم را در حالی تجربه میکند که جهان سرشار از عدم قطعیتها، فرصتها و تهدیدهای تازه است. علم و فنآوری به عنوان بزرگترین نیروی پیشران، شکافی عمیق میان گذشته و آینده ایجاد کرده است و جهان امروز را به جهانی آشوبناک مبدل ساخته است که تحولهای پیچیده سامانهها در گذر زمان، شگفتیهای بزرگی را خلق میکنند. در این فضای آشوب، تغییرهای هر چند کوچک، پیامدهای بزرگی به همراه دارند. انسانها در این شرایط در حال تلاش برای رویارویی با عدم قطعیتها و جلوگیری از غافلگیر شدن در برابر تغییرهای سرسام آور هستند. سیر تحولها و پیشرفتهای گوناگون بشر نشان از آن دارد که آینده شبیه گذشته نیست و راه جلوگیری از غفلت زدگی و عقب ماندن از دیگران، اندیشیدن به آینده و حرکت در مسیر ساختن هوشمندانه آینده است. امروزه با توجه به شتاب بالای تغییرهای اجتماعی و فنآورانه، اندیشیدن به آینده بیش از پیش از اهمیت برخوردار شده است. ملتها، سازمانها و حتی افراد در این مسیر باید اقدام خود را بر دانشی آمیخته با عدم قطعیت و احتمال استوار سازند تا بتوانند واقع بینانه و خلاقانه درباره آینده تفکر کنند. انسانها با توجه به داشتن قدرت اختیار، میتوانند با اقدامهای خود فرصتهای بسیاری برای معماری آینده خود ایجاد کنند.
(پدرام، جلالی وند، 1392، 19-18: 1) پس آینده به این دلیل مطالعه میشود که فاعلیت و عاملیت در برابر آن افزایش یابد تا بتوان آینده بهتری ساخت؛ چرا که آینده یک “امکان” است و برحسب اراده و تصمیمهای امروز میتواند به هر ترتیبی که مد نظر باشد ساخته شود. (ملکی فر و همکاران، 1386، 121)وقتی عاملی وجود داشته باشد که بین گذشته و آینده، ایجاد انفصال کند، بهصورتی که آینده را نتوان بر پایه تجربههای گذشته پیشبینی کرد، نیاز به آیندهپژوهی پدید میآید. تمدن صنعتی غرب، خیلی زودتر از کشورهای جهان سوم طعم شلاقهای تغییر را چشید و به همین دلیل خیلی پیش از آنها به فکر ابداع علم آیندهپژوهی افتاد. آیندهای که هماکنون پیش روی بشریت است، آیندهای غریب است. هیچ سنخیت و شباهتی با امروز و دیروز ندارد. اگر همین امروز و به مدد علم آیندهپژوهی نتوان چنین آیندهای را پیشبینی کرد، انسان در برهوت آینده گم خواهد شد و آینده وی را خواهد بلعید. کدام آینده؟ همان آیندهای که دیگران در حال طراحی و پیریزی آن هستند!
مشخصات
نوشتار حاضر حاصل مطالعه گروه تخصصی بوبوک می باشد که به منظور مطالعه و آشنایی بیشتر پژوهشگران عزیز با ادبیات نظری موضوع ارائه شده در اختیار آنها قرار گرفته شده است.
تعداد صفحات:172صفحه فایل WORD
مقدمه: دارد
مبانی نظری: دارد
بحث و نتیجه گیری: دارد
منابع: دارد
در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی بوبوک از طریق راه های ارتباطی زیر ارتباط برقرار کنید.
Site: www.bobook.ir
Phone number: 09194448186 – 09059793565
Telegram number: 09059793564
Email: bobook.team@gmail.com
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهی بنویسید