هدایت بودجه‌های پژوهشی به دانشگاه‌ها عامل معنادار شدن پایان‌نامه‌ها/ نیاز کشور به وجود دانشگاه معرفت‌آفرین

هدایت بودجه‌های پژوهشی به دانشگاه‌ها عامل معنادار شدن پایان‌نامه‌ها/ نیاز کشور به وجود دانشگاه معرفت‌آفرین

سلیمی گفت: خواهشمندیم هزاران میلیارد بودجه پژوهشی که در دستگاه‌های دولتی وجود دارد به سمت دانشگاه‌های کشور هدایت شوند.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم دیدار رئیس جمهور با جمعی از اساتید و پزشکان به نمایندگی از استادان دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخن می‌گفت، با طرح سه مسئله اصلی بیان کرد: نکته اول درباره مفهوم هادی ما در آموزش عالی کشور است. ما در دوره‌ای سعی کردیم مفهوم دانشگاه کارآفرین را به عنوان مفهوم هادی جدید خود در مسیر پیشبرد امور آموزش عالی انتخاب کنیم، ولی با توجه به اینکه دانشگاه کارآفرین به معنای جدیدش بیرون آمده از فضای اقتصاد سرمایه‌داری است که در درون آن سرمایه‌گذاران معین در حوزه دانش‌بنیان و در بخش خصوصی وجود دارند.

باید دانشگاه معرفت آفرین را جایگزین دانشگاه کارآفرین کنیم

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به کارکرد‌های متفاوت دانشگاه در جامعه ایران اظهار کرد: پیشنهاد من این است که مفهوم دانشگاه معرفت آفرین و تاثیرگذار اجتماعی را جایگزین مفهوم دانشگاه کارآفرین کنیم. البته لازم به ذکر است که کارآفرینی نیز در این مفهوم وجود دارد. علاوه بر کارآفرینی، حوزه دانش بنیان نیز در این مفهوم حضور دارد؛ اما در جامعه فعلی نیاز ضروری، نیاز به دانشگاه معرفت آفرین است.

وی در ادامه افزود: دانشگاه ما فقط محدود به حوزه تکنولوژی و علوم پایه نیست. البته این سخن به معنای بی نیازی به این حوزه‌ها نیست. در شرایط کنونی جامعه ما، توجه به معرفت‌افزایی در زمینه حوزه‌هایی که در بنیاد فرهنگی جامعه وجود دارد مثل ادبیات، تاریخ، حقوق و زمینه‌های دیگر مورد نیاز است. ما نیاز به دانشگاهی داریم که هم معرفت بیافریند که ما برای درس ادبیات و تاریخ خود حتی تاریخ بعد از انقلاب اسلامی نیازمند متون خارجی نباشیم و هم تاثیر‌گذاری اجتماعی کند.

سلیمی در ادامه سخنان خود با اشاره به نکته دوم در خصوص “مفهوم تاثیرگذاری اجتماعی دانشگاه‌ها” اظهار کرد: به یاد دارم جناب آقای دکتر روحانی، پنج سال و اندی پیش که بنده مسئولیت دانشگاه علامه طباطبایی را قبول کردم، حضرت‌عالی مطالبه‌ای از دانشگاه داشتید مبنی بر آنکه چرا دانشگاه‌ها برای حل مسائل کشور وارد نمی‌شوند؟ امروز به نظرم این خبر خوش برای جامعه ما وجود دارد که دانشگاه‌ها تمام قد و با تمام توان خود در این زمینه وارد شده‌اند. همکاران شما در دانشگاه‌ها اعم از اساتید که همواره پشت شما و دولت شما خواهند بود و مسئولان دانشگاه‌ها علی‌رغم تمام مضیقه‌هایی که داشته‌اند یکی از سریع‌ترین نرخ‌های رشد دانشگاهی را در تاریخ دانشگاه‌های کشور به وجود آورده‌اند، چه در حوزه سخت‌افزاری و چه در حوزه ساخت و ساز.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه برخی از دانشگاه‌های کشور مانند علامه طباطبایی که قبلاً مثل یک بیابان بودند، امروز بخشی از آن به زیباترین دانشگاه‌های منطقه بدل شده بیان کرد: در شرایطی که دانشگاه‌ها در مضیقه مالی قرار داشتند و بدون آنکه پول بیشتری از دولت طلب کنند، برای حل بسیاری از مشکلات کشور آستین بالا زدند و به میدان آمدند. امروز از استحصال چاه‌های نفتی تا حل مشکلات صنایع مختلف – تا پس از جلسه‌ای که با دکتر جهانگیری داشتیم حل مسائل اقتصاد کلان کشور که هم اکنون خوشه‌هایی تشکیل شده است- راه حل ارائه داده‌اند و برای حل مسائل و معضلات اساسی کشور همچون مسائل پولی و بانکی کشور، مسئله سرمایه اجتماعی و راه‌های بازسازی آن و فضای مجازی و ده‌ها مسائل دیگر به میدان آمده‌اند.

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد: در اجلاس آینده روسای دانشگاه‌ها که با حضور وزیران برگزار می‌شود، بتوانیم میدان وسیع‌تری را برای حل مشکلات اجتماعی بگشاییم. امروز دانشگاه‌های ما چه به لحاظ بازسازی سرمایه انسانی خود و چه به لحاظ تولید پژوهشی خود تقریباً به قله‌ای رسیده‌اند که در تاریخ دانشگاه‌های کشور بی‌سابقه است.

سلیمی تصریح کرد: ما احتیاج به پشتیبانی در چند زمینه داریم؛ نخست در زمینه بازطراحی و پیکربندی جدید در بودجه کشور. در این زمینه، خواهشمندیم هزاران میلیارد بودجه پژوهشی که در دستگاه‌های دولتی وجود دارد به سمت دانشگاه‌های کشور هدایت شوند. امسال حداقل ۲ هزار میلیارد تومان قابل شناسایی است که این‌ها قابل هدایت به دانشگاه‌های کشور است که پایان نامه‌ها و پروژه‌ها و فعالیت‌های پژوهشی آن‌ها معنادار شود.

دانشگاه‌ها برای حضور در فضای جهانی احتیاج به پشتیبانی دارند

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در پایان سخنان خود و در زمینه نیاز به پشتیبانی بیان کرد: نیاز دوم ما این است که در شرایط کنونی که بسیاری از دانشگاه‌ها برای حضور در فضای جهانی احتیاج به پشتیبانی دارند، خودمان را محدود نکنیم.. دانش یک شبکه جهانی است و ما بسیار راحت امکان حضور در این فضا را داریم. تقاضا دارم با تمهیداتی که سنجیده می‌شود، امکان حضور در این فضای جهانی را بیشتر کنید. بار‌ها در حضور مسئولان ارشد اجرایی کشور عرض کرده‌ام اجازه دهید که دانشگاه‌های کشور برای شما فکر کنند.

منبع: خبر نگاران جوان

17 خرداد 1398

شبکه پژوهشی بوبوک در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی خود از طریق راه های ارتباطی زیر پذیرای نظرات سازنده شما می باشد.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Telegram Channel: https://t.me/bobookir

Instagram:bobook.ir

Email: bobook.team@gmail.com

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0