۴۰۰ میلیون تومان برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد هزینه می شود

۴۰۰ میلیون تومان برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد هزینه می شود

استاد دانشگاه خوارزمی گفت: برای هر فرد فارغ‌التحصیل کارشناسی ۲۵۰ میلیون تومان، برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و برای فارغ‌التحصیلان سطح دکتری حدود ۷۰۰-۸۰۰ میلیون هزینه شده است.

امان الله قرایی مقدم، استاد دانشگاه خوارزمی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت کاهش داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری گفت: از همان ابتدا که مسئله دانشگاه اعم از سراسری، شبانه، آزاد و سایر دانشگاه‌ها مطرح شد و تب دانشجو شدن و دانشجو پذیری بالا شدت گرفت، هدف و در واقع امید اصلی ورود به بازار کار و اشتغال بود.

قرایی مقدم گفت: در واقع از دانشگاه یک مکان برای رسیدن به آمال و آرزوها ساخته شده بود که هر کس فارغ التحصیل شود مطمئنا وارد بازار کار خواهد شد و شغلی بدست خواهد آورد اما بعد از اینکه این موج دانشجوگرایی و دانشگاهی شدن در سطح کارشناسی، ارشد و دکتری بالا گرفت و فراوانی ورودی‌های به دانشگاه افزایش پیدا کرد، ایجاد اشتغال متناسب با این تعداد صورت نگرفت و بازار کار موفق به جذب همه فارغ التحصیلان دانشگاه نشد

این استاد دانشگاه خوارزمی در ادامه بیان کرد: به طوری که در شرایط کنونی نه تنها فارغ‌التحصیلان کارشناسی، بلکه فارغ‌التحصیلان سطوح کارشناسی ارشد و دکتری به شغل‌های غیر مرتبطی مانند فروشندگی و راننده تاکسی و پخش بروشور‌های تبلیغاتی مشغول هستند.

برای تربیت هر دانشجو در کشور چقدر هزینه می شود؟

این استاد دانشگاه  بیان کرد: در این حوزه در واقع به کشور خیانت شده است، برای هر فرد فارغ‌التحصیل کارشناسی ۲۵۰ میلیون تومان، برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و برای فارغ‌التحصیلان سطح دکتری حدود ۷۰۰-۸۰۰ میلیون هزینه شده است که به آن هزینه سرانه‌ هر فرد تحصیل‌کرده گفته می‌شود و متاسفانه بعد از صرف این هزینه بالا، فرصت‌های شغلی مورد نیاز را در اختیار فارغ‌التحصیلان قرار نداده‌ایم و نسبت به آنان بی تفاوت بوده‌ایم.

قرایی مقدم ضمن انتقاد به شیوه پذیرش دانشجو گفت: نکته دیگر شایان توجه این است که متاسفانه بر خلاف سابق که در رشته‌های مختلف براساس نیاز اقدام به پذیرش دانشجو می‌شد، امروز دانشگاه‌ها بدون هیچ نیازسنجی و آینده‌نگری دانشجو می‌گیرند و در نتیجه جوانان ۴ سال یا حتی بیشتر از این زمان از عمر خود را بدون هیچ نتیجه‌ای صرف رفتن به دانشگاه می‌کنند.

جوانان ما به این آگاهی رسیده‌اند که درس خواندن فایده‌ای ندارد

این استاد دانشگاه گفت: با توجه به همه این موارد اکنون جوانان ما به این آگاهی رسیده‌اند که درس خواندن فایده‌ای ندارد. به عبارت دیگر، امروز داوطلبان محاسبه می‌کنند و می‌بینند که دانشگاه جایی نیست که بتوان در زمینه شغل به آن امیدی داشت و بنابراین در یک سرخوردگی شدید به دنبال کار آزاد می‌روند.

او تصریح کرد: باید توجه داشت که فارغ‌التحصیلان دانشگاه در صورت اشتغال درآمد بسیار پایین‌تری نسبت به یک شغل آزاد دارند و به دنبال آن گرایش فارغ‌التحصیلان سطح کارشناسی به ادامه تحصیل در سطوح بالاتر کاهش پیدا می‌کند.

قرایی مقدم گفت: یکی از نتایج کاهش تمایل دانشجویان به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر این بوده که دانشگاهی مثل دانشگاه تهران اعلام کرده است که بدون کنکور در سطح کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.

منبع: سایت خبر نگاران جوان

11 فروردین 1399

شبکه پژوهشی بوبوک در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز با تیم پشتیبانی خود از طریق راه های ارتباطی زیر پذیرای نظرات سازنده شما می باشد.

Site: www.bobook.ir

Phone number: 09194448186 – 09059793565

Telegram number: 09059793564

Telegram Channel: https://t.me/bobookir

Instagram:bobook.ir

Email: bobook.team@gmail.com

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0