مدیریت ورهبری
یکی از موضوعات مهم که مدیران موسسات و سازمان ها ملزم به مد نظر قرار دادن آن هستند ، موضوع رهبری است.برداشت و درک لزوم اینکه مدیران باید کار هدایت و رهبری را انجام دهند ، اهمیت موضوع را فزونی می بخشد.در حقیقت از مدیران انتظار می رود به خاطر ماهیت و وظایف رسمی و مسئولیت هایی که به آنها واگذار میشود ، متصف به صفات رهبری باشند. امروزه عصر نوین مدیرت ، کلیه مسئولان و دست اندر کاران سازمان ها را متوجه این واقعیت نموده است که برای دستیابی به حداکثر اثربخشی سازمانی به فکر استفاده از اندیشه های خلاق باشند.بیشتر مدیران اظهار می دارند که تمایل به داشتن کارمندانی با خلاقیت بیشتر دارند اما همیشه روشن نیست که مدیران در جهت افزایش خلاقیت پیروان ، چگونه باید مدیرت کنند. در حالیکه برخی ویژگی های شخصیتی در ارتباط با خلاقیت افراد مورد شناسایی قرار گرفته ، نیازهای فزآینده ای جهت درک عوامل زمینه ای موجود است که ممکن است خلاقیت افراد را افزایش و یا کاهش دهد .
در محيط رقابتي کسب و کار امروز، عمده نگرانيو تکاپوي سازمان ها در جهت بقا و توسعه و پيشرفت فراگير آنها شکل ميگيرد. در راستاي اين هدف خطير، مديران در پي شناسايي و بهرهگيري بهينه از منابع و سرمايه هايي هستند که تحصيل آنها هزينه ها و زحمات فراواني دارد. پس پيروز اين ميدان مديراني هستند که سرمايه هاي مذکور را به اثربخش ترين، کاراترين و بهره ورترين طُرق ممکن به کار گيرند. عمده منابع هرسازماني متوجه منابع انساني، مالي و فني آن است که مسلماً سرمايه انساني تعيين کنندة سمت و سوي ديگر سرمايه هاست، زيرا نيروي انساني است که با تواناييهاي خود و با برنامه ريزي، ديگر منابع را به خدمت گرفته است..
از سويي رهبري تحول گرا و مبادله ای، يکي از تازه ترين رويکردهاي مطرح شده نسبت به رهبري هستند که تحقيقات مربوط به آن در کشور انگشت شمار است. نظريه سبک رهبري تحول گرا يکي از چارچوبهاي نظري در دنيا است، که از سوي برنز و باس ؛ مطرح شده است. در سالهاي اخير نيز توجه زيادي به آزمودن الگوي نوين مديريتي رهبري تحول گرا شده است. به طوريکه تنها در طي سالهاي 1990 تا 1995 بيش از يکصد پايان نامه و تحقيق در دانشگاههاي مختلف دنيا، مفهوم رهبري تحول گرا را بررسي کرده اند. باس در سال 1990، بيان کرد که رهبران ميتوانند با استفاده از ويژگيهاي رفتاري رهبري تحول گرا، پيروان خود را به سوي عملکرد بيش از انتظار، رهنمون کنند.
همچنین تحقیقات نشان داد بین رهبری تحول آفرین با تعهد کارکنان، سطوح پایین استرس شغلی، رضایت شغلی و رضایت از رهبر، خلاقیت، هوش عاطفی، مبادله رهبر، پیرو و رفتار شهروندی سازمانی ارتباط مثبتی وجود دارد. با توجه به تحقيقات انجام شده در سالهاي اخير در دنيا و با ،توجه به اهمیت مديريت تحول گرا به عنوان سبك مديريت موفق در سازمان هاي امروز و نيز بررسي خلاقیت کارکنان به عنوان یکی از عوامل مهم اثربخشی سازمان ها، تحقيقات اندكي در اين رابطه در ايران انجام شده است. هدف از انجام اين پژوهش سنجش سبک رهبری تحول گرا و مبادله ایی و مهمتر از آن، پيدا كردن دلايلي دال بر وجود رابطه بين سبک رهبری تحول گرا و مبادله ای مدیران و خلاقیت کارکنان است.
منبع
فتحی،ارسلان(1392)، رابطه بین سبک های رهبری تحول گرا و مبادله ای با میزان خلاقیت کارکنان آموزش و پرورش،پایان نامه کارشناسی ارشد،مدیریت اجرائی،دانشگاه آزاداسلامی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید