مدل های کارآفرینی سازمانی
محققان تاکنون ابزارهای مختلفی را برای سنجش تمایل شرکتها در راستای کارآفرینی سازمانی ارائه دادهاند که این ابزارها رفته رفته در حال پیشرفت و توسعه میباشند و امروزه به این نتیجه رسیدهاند که همیشه شرایط ثابتی، برای عملیاتی کردن یک سازمان کارآفرین، وجود ندارد.
مدل کوراتکو و همکارنش
کوراتکو در سال 1990 مدلی را ارائه داد. او بعد از تحلیل عاملی، 5 عامل حمایتِ مدیریت، سیستم پاداش و تشویق، منابع، ساختار سازمانی و ریسک پذیری را استخراج کرد و نهایتا 21 عامل را در 3 گروه بدست آورد.
مدل کوین و سلوین
کوین و سلوین در سال 1991 بیان کردند که کارآفرینی سازمانی مبتنی بر 3 بُعد پیش فعال بودن، نوآوری و تمایل به ریسک پذیری است.
مدل وینکر و همکاران
وینکر و همکارانش در سال 2008 با تلفیق مدلهایی که اشاره شد، مدلی را برای سنجش میزان کارآفرینی سازمانی ارائه دادند که شامل 4 بعد توسعه کسب و کار جدید، نوآوری، خود بهسازی و پیش فعالی میباشدکه در این مدل اینگونه تعریف میشوند.
- توسعه کسب و کار جدید؛ به معرفی محصولات و خدمات جدید شرکت اطلاق میشود که از طریق ایجاد کسب و کارهای جدید درون سازمان ناشی میشود.
- نوآوری؛ به توسعه در تکنولوژی در راستای خلق محصولات و خدمات جدید، اطلاق میشود.
- خود بهسازی؛ به تغییر شکل سازمانی از طریق تجدید ایدههای کلیدی که بر اساس آن شرکت بنا شده است، اطلاق میشود.
- پیش فعالی به اندازهای که سازمانها برای پیش قدم بودن بهجای دنبالهروی از رقبا، تلاش میکنند، اطلاق میشود.
- مدل لامکین و دس
- در سال 1996، لامکین و دس 4 عامل اختیارات، نوآوری و تحمل ریسک، پیش فعال بودن و رقابت سلطهجویانه را به عنوان معیارهای سنجش رفتارهای ناشی از کارآفرینی سازمانی بیان کردند.
منبع
نیکومنش،علی(1394)،تاثیر گرایش کار آفرینان برمیزان صادرات باتوجه به نقش نوآموزی ویادگیری سازمانی استان تهران،پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بارزگانی،دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
ازفروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید