دسته بندی ارزشیابیهای آموزشی با توجه به موضوع ارزشیابی
با توجه به تعریف ارزشیابی، آیا هدفهای موردنظر تحقق یافتهاند یا نه؟ بنابراین یکی از راههای تقسیمبندی انواع ارزشیابیها با توجه به هدف یا موضوع ارزشیابی است و از این لحاظ ارزشیابیهای مختلف آموزشی را میتوان در گروههای مختلف زیر قرار داد.
ارزشیابی از دانشجویان
عمدتاً ارزشیابی پیشرفت تحصیلی یا ارزشیابی از میزان یادگیری است. استفاده از نتایج آن نه تنها برای قضاوت دربارهی عملکرد یادگیرندگان، بلکه برای داوری دربارهی اثربخشی کیفیت آموزش، روشها و مواد آموزشی نیز مفید هستند.
عمدهترین ملاک قضاوت در ارزشیابی آموزشی هدفهای آموزشی از پیش تعیین شده است. ارزشیابی پیشرفت تحصیلی که مهمترین نوع ارزشیابی آموزشی است، تعیین میکند که دانشجویان تا چه میزانی به هدفهای آموزشی از پیش تعیین شده رسیدهاند.
ارزشیابی از برنامهدرسی پردیسهای دانشگاه فرهنگیان
منظور از ارزشیابی از برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان این است که تعیین شود، هدفهای پیشبینی شده در این مراکز آموزش عالی، چه میزان بر اساس اسناد بالا دستی مورد بازنگری قرار گرفته، چه مقدار تحقق یافتهاند و نقاط قوت و ضعف برنامه کدامند؟
ارزشیابی از برنامههای درسی و موادآموزشی
ارزشیابی آموزشی گاهی بمنظور تعیین اثربخشی برنامه درسی یا مواد آموزشی انجام میشود و شامل ارزشیابی ازعواملی چون روشهای آموزشی،کتابهای درسی، مواد دیداری، شنیداری وتدارکات فیزیکی و سازمانی است.
گی، ارزشیابی از برنامه درسی ممکن است شامل ارزشیابی از یک برنامه کامل باشد. درارزشیابی از برنامه درسی نیز عمدهترین ملاک، پیشرفت تحصیلی و میزان یادگیری دانشجویان است. ملاک دیگر ارزشیابی برنامهدرسی هزینه آنهاست .
برنامه درسی با عوامل مختلف و آشکار و پنهان ارتباط دارد. این ارتباط و تأثیرپذیری از پارامترهای مختلف، موجب میشوند که در همهی مراحل برنامهریزی و اجرای برنامه درسی، تصمیمگیری و اقدامات انجام شده مورد ارزشیابی قرار گیرند. ارزشیابی برنامه درسی فرایندی است که در مورد داوری در زمینهی تناسب تصمیمات برنامه درسی بکار میرود.
منبع
سنچولی،محمود(1394)، ارزشیابی برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان،پایان نامه کارشناسی ارشد،علوم تربیتی مدیریت آموزشی، دانشگاه سیستان بلوچستان
ازفروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید