خصوصيات كلي

کم توانی هوشی از خصوصيات عمده سندرم داون است. اکثر افراد مبتلا به اين سندرم، کم توانی هوشی متوسط و شديد دارند و عده اي از آنها بهره هوشي بالاتر از 50 دارند. به نظر مي رسد رشد رواني از بدو تولد تا 6 ماهگي سير طبيعي دارد. نمره IQ از حدود طبيعي در يک سالگي تقريبا به 30 در سنين بالاتر نزول مي کند. اين نزول هوشي ممکن است واقعي يا ظاهري باشد. آزمونهاي دوره شيرخوارگي ممکن است وسعت کامل نقص را نشان ندهند و بعدها با آزمونهاي پيچيده تر در اوايل کودکي، ميزان واقعي اين نقص مشخص شود. طبق اکثر منابع، کودکان با سندرم داون کودکاني بشاش، آرام و سربه زير هستند و به راحتي در خانه تطابق پيدا مي کنند؛ اما به نظر مي رسد اين شکل باليني در دوره نوجواني تغيير کند. نوجوانان مبتلا به اين اختلال ممکن است دچار مشکلات هيجاني گوناگون، اختلالات رفتاري و به ندرت اختلالات روانپريشي شوند.

تشخيص سندرم داون در کودکان بزرگتر نسبتأ آسان، ولي در نوزادان اغلب مشکل است. مهمترين علايم در نوزاد عبارتند از هيپوتوني عمومي، شکافهاي پلکي مورب، پوست گردن چين دار و زياد بودن سطح آن، جمجمه کوچک، مسطح، استخوانهاي برآمده گونه و زبان از دهان بيرون آمده و دستها پهن و کلفت بوده و يک چين عرضي بيشتر ندارند؛انگشت کوچک کوتاه و به طرف درون خميده است . رفلکس مورو ضعيف است يا وجود ندارد. ويژگي هاي اختصاصي تر اين كودكان شامل: صورت پهن، سر کوچک، بيني با قاعده پهن، زبان لوله اي شکل و بزرگ و دهان کوچک، چين خوردگي عميق اطراف و گوشه چشم، چانه کاملا گرد، گوشهايي کوچک و نافرم، دستهايي پهن کوچک، خطوط متقاطع و عميق کف دست، انگشت نافرم پنجم، فاصله زياد بين شصت پا و انگشت دوم، تاخوردگي غيرعادي کف پا از ناحيه مچ پا، انعطاف پذيري زياد مفصل، قد کوتاه تر از حد عادي، نقايص قلبي در حدود 30 الي 50/0، افزايش احتمال ابتلا به بيماريهاي عفوني، نابهنجاري ماهيچه اي و عضلاني از جمله ضعف در کشيدگي طبيعي عضلاني (هيپوتوني)، مشکلات تنفسي، مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش، مشکلات در خواب. بيش از 100 علامت در سندرم داون توصيف شده است ولي به ندرت همه آنها در يک فرد مشاهده مي شود. اميد به زندگي اين بيماران در حدود 12 سال بوده ولي با کشف آنتي بيوتيکها کودکان کمتري بر اثر ابتلا به عفونت مي ميرند. با اين وجود، بسياري از اين افراد بيش از سن 40 سالگي فوت مي کنند. با اين حال اميد به زندگي اين افراد رو به افزايش است .

منبع

عباسی،سعید(1395)، اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کیفیت زندگی مادران دارای فرزند سندرم داون،پایان نامه کارشناسی ارشد،روانشناسی وآموزش کودکان استثنایی،دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی

از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

0