تبدیل نامهای تجاری به نمادها
نامهای تجاری نظیر حروف هستند. آنها میتوانند تبدیل به شیوههای مختصر شده ارتباطی شوند. همچنین میتوان آنها را به نحوی ساخت که موجب فراخوانی و یا تداعیها شوند. آنها میتوانند برانگیزنده تداعیهای مختلف ذهنی شوند. نامهای تجاری میتوانند به منزله اشارتگرهایی، ما را وادار به فکر کردن درباره افراد و یا اشکالی کنند که کاملاً تداعی کننده آنها میباشند. درست همان گونه که برخی رفتارها برای یک نوجوان به منزله علامتی است به دیگران که او دیگر بچه نیست، مصرف یا پوشیدن محصولات دیگر نیز میتواند مطالب کاملاً گویایی از ما به دیگران عرضه کند. اهمیت ارتباط برای استفاده کننده از یک نام تجاری یا محصول و دنیای خارج به یک اندازه است. یک نام تجاری میتواند از راه های مختلف مظهر شناسایی شود:
- با نماد یک گروه شدن
- با مشاهده اینکه از طرف اعضای گروه، ارزشگذاری شده است (برای مثال کوکاکولا توسط ستارگان عرصه موسیقی پاپ ارزشگذاری شده است).
- با مشاهده اینک فرد یا گروه یا مؤسسهای پشتیبانی کننده گروه است.
- با مشاهده اینکه به طور ویژه توسط اعضای گروه استفاده و یا به نمایش گذاشته شود.
ما نسبت به نمادها واکنش نشان میدهیم و واکنش ما جدا از اینکه درونی و یا بیرونی باشد، یک واکنش آموخته شده است. این واکنش از طریق تداعی نماد با دیگر چیزها آموخته میشود. از این طریق، یک نماد میتواند بر حسب مورد، با برانگیختن واکنشهای معین بر ما تأثیر گذارد. نمادها میتوانند نماینده چیزهای دیگری در ذهن ما باشند و عمل مصرف یک نام تجاری میتواند برای ما شیوهای نمادین برای آغاز همانندسازیهایمان با موجودیتهای دیگری باشد که با آنها پیوند خوردهاند.واکنش درونی ما به یک نماد ممکن است احساسی یا غیر احساسی باشد. نامهای تجاری در اصل، علامتهای غیر احساسی هستند؛ تبلیغ کنندگان با استفاده از تبلیغ سعی دارند که این علائم تجاری را به نمادهایی که برخی تداعیهای ذهنی را گرد هم جمع میکند، تبدیل کنند. هر گاه که یک نماد موجب پاسخی شناختی یا احساسی در ما شود، ما میتوانیم به نوبه خود آن را برای ابراز نظرات یا احساسات خود به دیگران مورد استفاده قرار دهیم. ما میتوانیم به طور خصوصی، بی آن که نیازمند گفتن آن به دیگران باشیم با فرد یا گروهی همانندسازی کنیم. ولی در غالب موارد، میخواهیم این احساس را با علائمی به دنیای خارج از خود نشان دهیم. ما این کار را با نمایش دادن یا مصرف نمادها (نظیر نشانهای تیم فوتبال،پیراهن مدرسه قدیمی خود، راندن اتومبیل خاص و نظایر آن) و یا استفاده از محصولاتی که به شکل نمادین تداعی کننده موجودیتهای محبوب ما هستند، انجام میدهیم.
منبع
مهدوی کیا ، میثم (1392) ،بررسي تأثيرات كيفيت خدمات، ارتباطات و تجربه نام ونشان تجاري بر تعلق نام و نشان تجاري و توجهات خريد مشتري ، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازارگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید