اینترنت وویژگی های آن
اینترنت سریعترین تکنولوژی در حال رشد در تاریخ بشریت است. از آن زمانی که اینترنت به عنوان یک شبکه شروع به گسترش کرد، توانست به عنوان یک پیوندی میان تمامی افراد، کسب و کارها، دانشگاهها و دولت عمل کند. و به همگان در سراسر دنیا این امکان را داد تا صرف نظر از زمان و مکان بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. این ابزار به کاربرانش این اجازه را میدهد تا اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند، به کامپیوترهای از راه دور و قابل حمل دسترسی یابند و بتوانند برای یکدیگر نامه الکترونیکی بفرستند. همچنین امکان برقراری گروههای بحث، بازیهای چند نفره و سیستم های ارتباطی (مانند چت) و اطلاعات جهانی و سیستم های جستجو و ارسال اطلاعات، شامل شبکه گسترده جهانی را فراهم آورد. در واقع این نحوه استفاده آسان از شبکه گسترده جهانی است که آن را به سریعترین پدیده در حال رشد تبدیل کرده است.با وجود اینکه پست الکترونیکی و وب گسترده جهانی دو جز اصلی اینترنت به شمار میرود، اخیرا شرکتها از دومی اساسا به عنوان واسطه تبلیغات و اطلاعات استفاده میکنند. هنوز استفاده از وب گسترده جهانی به عنوان کانال توزیع محدود میباشد ولیکن رو به رشد است. جدا از دلایل خوبی که برای شرکتها جهت درنظر گرفتن اینترنت به عنوان واسطه بازاریابی مستقیم وجود دارد ، هافمَن و نوواک معتقدند که وب گسترده جهانی برخی مزایای خاص را نیز برای مشتریان به عنوان کانال توزیع به ارمغان آورده است:
- دسترسی24 ساعته، 7 روز هفته
- خرسندی آنی، چراکه کاربران مجبور نیستند قبل از فراهم شدن اطلاعات، مدتی منتظر بمانند
تعاملی بودن، مصرفکننده بر جریان اطلاعات کنترل دارد .
اینترنت با بیش از 5/1 میلیارد کاربر، به عنوان یک شریک اصلی در تجارت جهانی و ابزاري براي اقتدار و کمال مشتریانش محسوب می گردد. بر اساس گزارش اخیر نیلسن در برخی کشورها خرید اینترتی توسط بیش از 95 درصد از کاربران اینترنت صورت می پذیرد. 99 درصد از کاربران اینترنت در کره جنوبی به صورت بهنگام خرید می کنند و در پشت سر آنها با فاصله اي اندك کاربران آلمان، انگلستان و ژاپن قرار دارند.مصرف کنندگان ایالات متحده در رتبه هشتم این لیست جاي گرفته اند.براساس یک مطالعه ي مشابه،40 درصد ازکل افراد حاضر در شبکه جهانی اینترنت جزء خریداران منظم و پا برجا محسوب می شوند. درحالیکه 85 درصد از کاربران اینترنت حداقل یک خرید بهنگام در ماه، تا انتهاي سال 2007 میلادي انجام داده اند.رشد سریع زیر ساختارهای اینترنت فرصتها و روشهایی جدید برای انجام کسب وکار به تمامی جهانیان معرفی کرد. اینترنت دنیا را بدون مرز کرده است. تولیدکنندگان، تجار و مصرفکنندگان در حال حاضر میتوانند به بازارها به طور سریعتری دسترسی پیدا کرده و اطلاعات بیشتری را نسبت به قبل در کمترین زمان ممکن کسب کنند. در کل استفاده از اینترنت میتواند در سه فعالیت اصلی دستهبندی شود: نشر اطلاعات شرکت، اجرای تجارت الکترونیکی و تبادلات کسب و کاری. برجستهترین ویژگی اینترنت عدم نیاز به واسطه است؛ تولیدکنندگان میتوانند کالاهای خود را به طور مستقیم و به آسانی از طریق اینترنت به فروش برسانند.
اینترنت توجه زیادی را از طرف خرده فروشان به عنوان یک بازار مهم با پتانسیلهای بالا به خود جذب کرده است. اینترنت مکانی است که خرده فروشان میتوانند فعالیتهای بازاریابی و فروش خود را به طور کارآمدتر و باصرفهتری به انجام برسانند. اینترنت تمامی انواع رسانههای بازاریابی را که شامل ارتباطات، معاملات و تحویل است را در بر میگیرد. اینترنت، به عنوان یک واسطه برای ارتباطات، از طریق در اختیار قرار دادن اطلاعات در رابطه با خردهفروشان، کالاها و خدمات آنان، امکان دسترسی به مصرفکنندگان جهانی را فراهم کرده است. ماهیت تعاملی اینترنت به خرده فروشان این اجازه را میدهد تا بتوانند یک ارتباط دو طرفه و فعال با مشتریانشان داشته باشند تا از آن طریق تصمیمگیری مشتریان را آسانتر کرده و یک ارتباط با ارزش تک به تک با آنها ایجاد کنند.اینترنت این امکان را به کاربرانش میدهد تا از طریق آن، سریعتر و به صرفهتر از هر واسطه دیگری، کالا یا خدمت مورد نظر خود را ببینند، سفارش بدهند، فاکتور خود را مشاهده کنند، معامله خود را انجام دهند و حتی در نهایت هزینه آنرا نیز پرداخت کنند. همچنین اینترنت به عنوان یک واسطه، این توانایی را محیا میکند که کالا یا خدمات خاصی را بدون در نظر گرفتن محدودیتهای زمانی و مکانی به مشتری تحویل دهد. در نتیجه اینترنت خرده فروشان و کسب و کارها را با دنیایی از فرصتها و مزایا مواجه کرده و تجارت از طریق اینترنت را برای آنها بسیار جذاب ساخته است. به طوری که بیشتر کسب و کارها آنرا بخشی از استراتژی بازاریابی خود قرار دادهاند. به دلیل مزایا و پتانسیل بسیار زیادی که اینترنت داراست، بسیاری از خرده فروشان و کسب و کارها به سمت آن هجوم آورده و به دنبال کشف فرصتهای موجود در بازارهای مجازی افتادهاند. پیشبینیها عنوان میدارند که در آینده خردهفروشان در سراسر دنیا از اینترنت و ساختار جدید کسب و کار در آن استفاده خواهند کرد و حتی جایگزین روشهای سنتی فروش مانند فروشگاههای ثابت خواهد شد.اگر چه استفاده از اینترنت به عنوان یک کانال خرید در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای غربی گسترش بسیاری پیدا کرده است اما در کشور ما هنوز دوران طفولیت خود را به سر میبرد. تاثیر بالقوه اینترنت بر بازاریابی مصرفکنندگان مقدار قابل توجهی از توجهها را به خود جذب کرده است.به طوری که بسیاری از صاحبنظران پیشبینی کردهاند که تا دو دهه دیگر، خرید و فروش الکترونیکی، نیاز به فروشگاههای فیزیکی را از بین خواهند برد.
ویژگیهای اینترنت
مک کیب در تحقیق خود 5 ویژگی اصلی اینترنت را برشمرده است. اولین ویژگی آن توانایی اینترنت برای ذخیره سازی مقدار بسیار زیادی از اطلاعات، و فراهم ساختن راههای آسان و کم هزینه برای سازماندهی، جستجو و ارزیابی این اطلاعات است. دوم، پتانسیل آن برای کاهش هزینههای توزیع، و در مورد کالاها و خدمات برمبنای اطلاعات، تامین توزیع لحظهای است. ویژگی سوم آن، موانع ورودی و خروجی نسبتاً کم برای شرکتهاست. چهارم درجه بالای کنش و واکنش متقابل اینترنت است که وسیلهای است برای سازمانها یا افراد، تا بتوانند با یکدیگر بدون توجه به زمان یا فاصله ارتباط برقرار کنند. خصیصه آخر اینترنت، توانایی آن برای جمعآوری اطلاعات مختص مشتریان و شخصیسازی تعاملات با مصرفکنندگان است. کلید اصلیِ درجه بالای کنش و واکنش متقابل اینترنت، و توانایی آن برای شخصیسازی، پتانسیل موجود برای هدف قرار دادن مشتریان به عنوان یک بازار متشکل از یک نفر است. همچنین توانایی برای جمعآوری و به خاطرسپاری پاسخهای هر یک از مشتریان، این امکان را به ما میدهد تا افراد را در آینده هدف قرار دهیم، به طوریکه بتوان واکنشهای منحصر به فرد او را به درستی در نظر گرفت.اينترنت با اين رويكردها كاربردهاي وسيعي را نيز سامان دادكه از آن جمله مي توان به موارد مهم ذيل اشاره كرد:
- ارتباطات به شكل وسيعي دچار تحول شد. از ارتباطات فردي تا گروهي همه در اينترنت قابل تحقق است. گپ زدن، ملاقات از راه دور و خدمات پستي، نمونه هايي از اين فرايند هستند. در حقيقت، مدل ارتباطات يك به چند در بازاريابي سنتي به مدل ارتباطات يك به يك يا چند به چند تبديل شده است.
- اينترنت به پايگاه داده ها و منبع مهم اطلاعاتي، شامل اطلاعات شركت ها، افراد، انجمن ها، دولت ها، كشورها و از همه مهمتر، منبعي براي فعاليت هاي جستجو تبديل شد.
- اينترنت اين قدرت را يافت كه همه ي انواع خدمات نرم افزاري و پردازش داده مثل تحليل آماري، شبيه سازي، كنترل پروژه، طرح ريزي، تعميرات و نگهداري و بازي را انجام دهد و در همين حال، دربردارنده خدمات تسهيل كننده مانند دورنگار و چاپگر نيز باشد.
با بررسي دقيقتر مشخص مي شود كه اينترنت تا كنون سه نسل را داشته است. نسل اول ان تا سال 1993 قابليت ارسال داده و دسترسي به منابع اطلاعاتي را براي محققين و آموزشگاه ها فراهم آورد.نسل دوم تا سال 2001، تسهيلات ارتباطي، مبادلاتي و پايگاه داده به شمار مي آمد و براي سازمان ها و موسسات حقيقي و حقوقي، عرضه كنندگان خدمات جديد مثل ISP ها يا عرضه كنندگان تجاري بكار مي رفت و نسل سوم از سال 2001 به بعد، براي ارسال داده، سخن و تصوير و كاربردهاي چند رسانه اي تمركز داشته و محصور به منطقه ي فيزيكي يا جغرافيايي خاص نبوده است.
منبع
رمضانیان ،جواد (1390) ،رابطه بازاریابی اینترنتی با رفتار خرید مشتریان ،پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ،دانشگاه علامه طباطبایی
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید