انواع نیازهای ارباب رجوع
انواع نیازهای ارباب رجوع عبارت است از:
- نیازهای حیاتی: شامل نیازهایی است که با تداوم زندگی و حیات ارباب رجوع ارتباط تنگاتنگ دارد.
- نیازهای اساسی: نیازهایی است که از نظر ارباب رجوع نقش اساسی و تعیین کننده دارد.
- نیازهای عادی:نیازهایی است که ارباب رجوع در توانایی و استعداد خود برای تامین آنها از روند عادی و یکنواخت بهره می گیرد
- نیازهای فردی: نیازهایی که ارباب رجوع در تامین آنها به استعداد و توانایی خود متکی است
- نیازهای اجتماعی: نیازهایی است که ارباب رجوع از طریق جمع و یا افراد دیگر نسبت به تامین آنها اقدام می نماید
- نیازهای مادی: نیازهای ملموسی را که ارباب رجوع به آن توجه دارد، نیازهای مادی گویند
- نیازهای معنوی: در برابر نیازهای مادی قرار دارند و به چشم دیده نمی شوند.
نقش کارکنان در رضایت ارباب رجوع:
درگذشته های نه چندان دور از واژه نیروی کار برای افراد سازمان استفاده می شد، اما امروزه واژه منابع انسانی به کار می رود زیرا کارکنان ماهر و تحصیل کرده هستند که با ارائه دانش تخصصی خود، سایر منابع سازمان را به سوی تولید کالا یا ارائه خدمت، همسو می کنند. منابع انسانی شاغل در سازمانها را باید نوعی سرمایه تلقی کرد، چرا که ابزارها و ماشین آلات را همواره می توان تهیه نمود، ولی تامین نیروی انسانی با قابلیتهای تخصصی، اغلب به آسانی میسر نمی گردد. از این رو، باید به منابع انسانی و قابلیتهای آن توجه فراوان مبذول داشت. به عبارتی دیگر نیروی انسانی گرانبها ترین منبع سازمان برای شکوفا سازی استعدادها و دست یابی مستمر به عملکرد عالی محسوب می شود.
مدیران در مواجهه با فشارهای محیط رقابتی جدید، می کوشند تا حد امکان استعداد نیروی انسانی خود را به طور کامل شکوفا سازند، زیرا اگر سازمان بخواهد حتی با برخوردی از رسالتی روشن و راهبردهایی مطلوب و ساختارهای سازمانی کارآمد و طراحی شغلی مناسب، به طور کامل به اهداف خود دست یابد، نیازمند نیروی انسانی توانمند و مستعد است. امروز محققین اثر بخشی تمام تکنیک ها نهایتا به عامل انسانی نسبت می دهند، به همین جهت اهمیت کارکنان از خود ارباب رجوع بیشتر است. زیرا این کارمند خوب است که می تواند ارباب رجوع را برای سازمان راضی نگه دارد. در نتیجه می تو.ان گفت که کارکنان ارباب رجوع نواز باعث جلب رضایت مراجعین می شوند و جلب رضایت آنان سبب افزایش کارآییوخوشنامیسازمانمیشود.
عوامل تعیین کننده رضایت ارباب رجوع:
کیفیت محصول: کیفیت محصول تابع اصلی کالا و خدمات است. در مورد کالاهای ملموس، کیفیت شامل ویژگی های فیزیکی محصول، قابلیت استفاده یا سازگاری با توان و تجربه ی ارباب رجوع است.
کیفیت خدمت: شامل تمامی ابعادی است که هسته اصلی خدمت را در برگرفته اند این موارد خدماتی است که به ارباب رجوع ارائه می شود
کیفیت رابطه ارباب رجوع و عرضه کننده خدمت،محصول: این بعد بیشتردرحالت مبادلات بین سازمانی است.
هزینه: شامل همه هزینه ها اعم از مادی و غیر مادی است که ارباب رجوع جهت دریافت خدمت از سازمان متحمل می شود.
منبع
جلیلی دیزجی، کریم(1392)، رابطه ی بکارگیری فناوری اطلاعات با رضایتمندی دانشجویان،پایان نامه کارشناسی ارشد،مدیریت آموزشی،مرکز آموزشهای نیمه حضوری دانشگاه ارومیه
از فروشگاه بوبوک دیدن نمایید
دیدگاهی بنویسید